Béda révisi "Stasion Lempuyangan"

m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: diantara → di antara
Tidak ada ringkasan suntingan
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: diantara → di antara)
|notes=
}}
'''Stasion Lempuyangan''' (kodeu: '''LPN''', +114 m) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di [[Kota Yogyakarta]], [[Daérah Istiméwa Yogyakarta]], berjarak ±1 &nbsp;km di wétanneun [[Stasion Yogyakarta]], stasion utama di kota ieu.<ref name="Yogya">[https://www.gudeg.net Stasiun di Yogyakarta] {{id}} <small>diakses tanggal 12 Maret 2016</small></ref>
 
Stasiun anu didirikeun ti tanggal [[2 Maret]] [[1872]] ieu téh ngalayanan [[karéta api ékonomi]] anu ngaliwatan Yogyakarta, sedengkeun pikeun [[karéta api éksekutip]] jeung [[karéta api bisnis|bisnis]] dilayanan di [[Stasion Yogyakarta]].<ref name="Yogya"/>
 
Stasiun ieu ogé ngalayanan [[Karéta api Prambanan Éksprés]] jurusan [[stasion Kutoarjo|Kutoarjo]]-[[Stasion Yogyakarta|Yogyakarta]]-[[stasion Solo Balapan|Solo Balapan]].<ref name="Yogya"/>
 
Di deukeut stasion ieu aya rél ka [[Balai Yasa Yogyakarta]], béngkél KA panggedéna di [[Pulo Jawa]].<ref name="KA"/> Rél antara Stasion Lempuyangan jeung Balai Yasa Yogyakarta mangrupa jalur nu unik, lantaran nembus imah-imah masarakat sarta ngahiji jeung gang-gang.<ref name="KA">[https://www.utiket.com/ke-stasion-lempuyangan-lpn Utiket.com: Ke Stasiun Lempuyangan] {{id}} <small>diakses tanggal 13 Maret 2016</small></ref>
 
== Karéta api ==
Karéta api anu eureun di stasion Lempuyangan diantaranadi antarana:<ref name="KA"/>
* [[Karéta api Krakatau Éksprés]]: jurusan [[Stasion Kediri]] jeung [[Stasion Merak]]
* [[Karéta api Sri Tanjung]]: jurusan [[Stasion Banyuwangi Baru]]
== Tumbu kaluar ==
{{id}} [https://www.kereta-api.co.id/ Situs resmi PT Kereta Api Indonesia]
 
{{stasion-stub}}
{{stasiun|Stasion Yogyakarta|Jalur karéta api Kutoarjo-Purwosari|Stasion Maguwo}}
 
[[Kategori:Angkutan karéta di Indonésia]]
 
 
{{stasion-stub}}
18.254

éditan