Klausa (basa Sunda): Béda antarrépisi

3 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: teh → téh , nyaeta → nyaéta, bae → baé
(clean up, replaced: {{stub}} → {{Pondok}} using AWB)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: teh → téh , nyaeta → nyaéta, bae → baé)
 
'''Klausa''' téh nyaéta wangun gramatik (katatabasaan) anu jadi inti (galeuh) kalimah, sifatna prédikatif atawa diwangun ku hiji jejer (subyék) jeung hiji caritaan prédikatif), boh dibarengan ku unsur-unsur kalimah séjénna (obyék, panglengkep, katerangan) boh henteu. Unsur inti klausa tehtéh nyaetanyaéta jejer jeung caritaan. Sanajan kitu, unsur jejer sok dileungitkeun, upamana baebaé dina kalimah ngantét, kalimah jawaban, jeung kalimah paréntah.
{{Basa Sunda}}
Nilik kana wangunan, aya: (1) klausa lengkep; jeung (2) klausa teu lengkep. Nilik kana kalungguhannanadina kalimah aya (1) kalusa bébas; jeung (2) klausa kauger. Upama nilik kana warnana, aya:
20.027

éditan