Buka ménu utama

Parobahan

2 bita dipupus ,  2 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta (3)
|footnotes = <sup>1</sup> Pakiraan populasi pikeun nagara ieu kuduna mah diperhatoskeun ogé kana lobana nu pupus akibat AIDS; hal ieu bisa nyababkeun ajén harepan hirup nu leuwih saeutik, tingkat pupusna orok jeung jalmi nu leuwih luhur, populasi jeung kamekaran populasi nu leuwih handap, jeung robihna panyebaran populasi dumasar umur jeung lalaki/awéwé tinimbang nu dikira.}}
 
'''Républik Malawi''', atawa baheulana kawanoh salaku [[Nyasaland]], nya étanyaéta hiji [[nagara nu dilingkung]] nu aya di [[Afrika]] beulah tenggara. Nagara ieu wawatesan jeung [[Zambia]] di kalér-kulon, [[Tanzania]] di kalér-wétan, sarta [[Mozambik]] di wétan, kidul jeung kulon. Nagara ieu kapisah ti Tanzania jeung Mozambik ku [[Dano Malawi]]. Ibu kotana nya étanyaéta [[Lilongwe]], kota panggedéna nya étanyaéta [[Blantyre, Malawi|Blantyre]] teras anu kadua [[Mzuzu]]. Ngaran Malawi asalna ti [[Maravi]], hiji ngaran heubeul ti [[urang Nyanja]] anu nyicingan wewengkon ieu.
 
== Babagian administratif ==
}}
 
{{nagara-geo-stub|[[Kategori:Malawi}}| ]]
[[CategoryKategori:Anggota Pasamakmuran Bangsa-Bangsa]]
[[CategoryKategori:Anggota Pasarikatan Bangsa-Bangsa]]
[[CategoryKategori:Anggota Uni Afrika]]
[[CategoryKategori:Nagara di Afrika]]
[[CategoryKategori:Nagara jeung téritori Bantu]]
[[CategoryKategori:Nagara nu dilingkung]]
[[CategoryKategori:Nagara nu kirang kawangun]]
[[CategoryKategori:Nu ngadeg taun 1964]]
[[CategoryKategori:Républik]]
[[CategoryKategori:Wewengkon nu maké basa Inggris]]
 
 
[[Category:Malawi| ]]
{{nagara-geo-stub|Malawi}}
[[Category:Anggota Pasamakmuran Bangsa-Bangsa]]
[[Category:Anggota Pasarikatan Bangsa-Bangsa]]
[[Category:Anggota Uni Afrika]]
[[Category:Nagara di Afrika]]
[[Category:Nagara jeung téritori Bantu]]
[[Category:Nagara nu dilingkung]]
[[Category:Nagara nu kirang kawangun]]
[[Category:Nu ngadeg taun 1964]]
[[Category:Républik]]
[[Category:Wewengkon nu maké basa Inggris]]
18.254

éditan