Nilon: Béda antarrépisi

2 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: nyaeta → nyaéta, geusan → pikeun , dipake → dipaké using AWB
Tidak ada ringkasan suntingan
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: nyaeta → nyaéta, geusan → pikeun , dipake → dipaké using AWB)
 
|}
 
'''Nilon''' bahan anu sok dijieun [[fiber]]. Ieu anu kaasup paling loba dipaké nyaetanyaéta [[polyamide]], mimitina dijieun tur dipakedipaké ku balaréa dina [[28 Pébruari]], [[1935]].<ref name=palmer>Palmer R.J. 2001. Polyamides, plastics. ''Encyclopedia Of Polymer Science and Technology''. {{DOI|10.1002/0471440264.pst251}}</ref>
Nilon ieu bisa ogé dijieun [[benang/rambat]] dimangpaatkeun geusanpikeun nyieun [[sikat huntu]]. Ogé dipaké kana bahan keur nyieun pakéan. Dina kanyataanna, ieu [[polyamide]] paling loba dipaké nyieun bahan [[fiber]] sintétik keur nyieun [[baju]]. Nilon bisa ogé dijieun keur bahan pakakas perang, contona waé [[parasit]] jeung rupa-rupa [[tali]]. Nilon kapanggih ku jasana [[Wallace Carothers]] ti [[Du-Pont]]. Nilon lamun saliwat mah katempona jiga sutra. Kuat, heuras ogé tahan ku [[cai]], loba dipaké ku pabrik anu nyieunan [[senar]] [[rékét]] ogé senar [[gitar]], rupa-rupa tali, sénar anu dipasang dina [[ban]], [[karpét]], jaring paragi ngala [[lauk]], parasit perang, jeung loba deui anu séjén.
 
==Barang-barang Tina Nylon==
== References ==
{{reflist}}
 
 
{{pondok}}
 
[[Kategori:Plastik]]
[[Kategori:Bahan]]