Béda révisi "Logam"

1 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: di pake → dipaké, bebas → bébas using AWB
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: rea → réa (2), diantara → di antara, salasahiji → salah sahiji (2))
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: di pake → dipaké, bebas → bébas using AWB)
===Sifat fisika===
 
Logam dina umumna ngabogaan angka anu luhur dina konduktivitas [[listrik]]. Konduktivitas dina termal, sifat luster jeung massa jenis logam. Logam anu ngabogaan [[massa]], tingkat kaheurasan, jeung titik lebur anu rendah (contona [[logam alkali]] jeung [[logam alkali taneuh]]) biasana sifatna réaktif pisan. Jumlah elektron bebasbébas nu luhur di sagala bentuk logam padet nyababkeun logam teu kungsi katingali transparan.
 
Mayoritas logam ngabogaan masa jenis nu leuwih luhur tibatan nonlogam. Sanajan kitu, viariasi massa jenis ieu bebedana kacida badagna, mimiti ti litium salaku logam nu massa jenis pangleutikna nepi ka osmium kalawan logam nu massa jenisna pangbadagna.
Kasus-kasus pencemaran lingkungan nyababkeun loba bahan pangan nu aya logam beuratna. Kasus nu populer nyaéta sindrom minamata, sabab akibat akumulasi raksa (Hg) di jero lauk konsumsi.
 
Di [[Indonesia]], kungsi dilaporkeun yén [[lauk]] di Teluk Jakarta ogé aya raksa nu luhur. [[Udang]] ti tambak [[Sidoarjo]] kungsi ditolak importir ti [[Jepang]] sabab diniléy ngabogaan [[kadmium]] (Cd) jeung [[timbal]] (Pb)nu ngaleuwihan wates. Disawang logam-logam ieu mangrupa dampak piceunan limbah industri sagigireunna. Kakao ti Indonesia ogé kungsi ditolak di lelang internasional sabab diniléy ngabogaan Cd nu loba. Cd disawang asalna ti pupuk TSP anu dibéré ka tatangkalan di pakebonandipakébonan.
 
== Catetan ==