Buka ménu utama

Parobahan

2 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: bere → béré using AWB
[[Gambar:Toyota Robot at Toyota Kaikan.jpg|jmpl|200px|Robot [[humanoid]] maénkeun tarompét]]
 
'''Robot''' mangrupa hiji alat mékanik anu bisa ngalakukeun tugas-tugas fisik, ngagunakeun pangawasan jeung kontrol manusa, atawa ngagunakeun program anu geus didéfinisikeun ([[kacerdasan jieunan]]). Robot biasana digunakeun pikeun tugas beurat, tugas anu ngabahayakeun, pagawéan nu bulak-balik dipigawé jeung pagawéan-pagawéan anu kotor. Biasana [[robot industri]] digunakeun dina ''lén'' produksi. Kagunaan lianna kaasup pikeun ngaberesihanngabérésihan limbah nu ngandung racun, pangjalajahan ka jero cai jeung luar angkasa, pertambangan, téang jeung tulung (SAR) jeung pikeun néangan bahan tambang. Kiwari robot mulai asup ka pasaran konsumén dina widang hiburan, panyedot kebul jeung pamotong jukut.
 
== Définisi ==