Béda révisi "Sebaran seragam"

6 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: bebas → bébas (2), sejen → séjén (2)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: oge → ogé , nyaeta → nyaéta (16), make → maké (4), ngarupakeun → mangrupa (6), yen → yén (3), dipake → dipaké (3), ea → éa (3), kabeh → kabéh (2))
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: bebas → bébas (2), sejen → séjén (2))
Waktu digawe maké probabiliti, karasa mangpaatna keur nga-run percobaan saperi dina simulasi komputer. Loba [[programming language]] nu ngabogaan kamampuan keur nyaruakeun [[Pseudorandom number sequence|pseudo-random numbers]] nu epektip kasebar dumasar kana standar sebaran seragam.
 
Lamun ''u'' mangrupa nilai sampel tina standar sebaran seragam , mangka nilai ''a'' + (''b'' - ''a'')''u'' nuturkeun sebaran seragam nu di-parameterisasi ku ''a'' jeung ''b'', saperti nu dijelaskeun di luhur. Transpromasi sejennaséjénna bisa digunakeun keur nyaruakeun sebaran statistik sejennaséjénna tina sebaran seragam (tempo ''pamakean'' di handap)
 
=== Pamakean sebaran seragam ===
Metoda nu geus ilahar nyaéta [[inverse transform sampling method]], nu maké [[cumulative distribution function]] (CDF) tina target variabel random. Metoda ieu kacida ngabantu dina pagawéan tioritis. Saprak simulasi maké metoda ieu merlukeun ''inverting'' CDF tina variabel target, metoda alternatipna geus dibagi keur kasus numana CDF teu dipikanyaho dina bentuk raket. Salah sahiji metodana nyaéta [[rejection sampling]].
 
[[Sebaran normal]] mangrupa conto penting mangsa metoda ''inverse transform'' teu episien. Sanajan kitu, éta mangrupa metoda eksak, [[Box-Muller transformation]], nu maké ''inverse transform'' keur konversi dua [[random variable]] seragam bebasbébas ka dua [[sebaran normal]] random variabel bebasbébas.
 
[[Kategori:Probability distributions]]
18.254

éditan