Béda révisi "IP over DVB"

4 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: make → maké (2), ea → éa, kabeh → kabéh
m (Bot: Migrating interwiki links, now provided by Wikidata on d:q13199333)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: make → maké (2), ea → éa, kabeh → kabéh)
 
'''IP over DVB''' atawa '''IP over MPEG''' sacra teu langsung nuduhkeun datagram [[Internet Protocol]] ditransfer ngaliwatan [[transport stream]] [[MPEG]], sarta didistribusikeun makemaké sababaraha sistim televisi digital, contona [[DVB-H]], [[DVB-T]], [[DVB-S]] or [[DVB-C]].
 
==Conto aplikasi==
* Siaran data ([[datacast]]), for example a data carousel sending programme information and media over and over again.
* [[IP Multicast]], keur ngirim media sacara efisien ka grup pamake kadaptar nu kawates, ukur makemaké munara pamancer nu pamakena aya harita wungkul.
* Jasa [[TV interaktif]],
* To provide Internet access by utilizing DVB system as a broadband downlink, in combination with some narrow-band duplex system. Examples:
 
==Saluran pangbalikan==
SakabehSakabéh jasa kajaba nu kahiji, perlu sababaraha jinis saluran (kanal) pangbalikan.
* [[DVB-RCT]] (DVB return channel terrestrial)
* Modem [[POTS]]
 
==Protokol keur IP ngaliwatan transport stream MPEG==
* MPEG [[Multiprotocol encapsulation]] (MPE), atawa [[ETSI-DAT]]. EN 301 192, "Specifications for Data Broadcasting", EuropeanEuropéan Telecommunications Standards Institute(ETSI), 2004.
* MPEG [[Unidirectional Lightweight Encapsulation]] (ULE) (RFC 4326)
* [[Unidirectional link]] (UDE)
* [[DVB-MHP]] (Multimedia Home Platform)
 
[[categoryKategori:Televisi interaktif]]
[[categoryKategori:MPEG]]
18.254

éditan