Béda révisi "Telkom-3"

1 bita dipupus ,  4 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: eo → éo, Presiden → présidén
m (Bot: Migrating 4 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q2603711 (translate me))
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: eo → éo, Presiden → présidén)
'''Telkom-3''' mangrupa [[satelit komunikasi]] [[Indonesia]] anu leungit alatan kagagalan ngapung dina tanggal 6 Agustus 2012. Diwangun ku [[ISS Reshetnev]] pikeun operator télékomunikasi Indonésia [[PT Telekomunikasi Indonesia]]. Hal ieu didasarkeun kana beus Ekspress-1000 sarta ngabogaan 32 transponder [[C band]] sarta 16 transponder [[Ku band]]. Éta alatan aya di orbit [[geosynchronous orbit]] dina 118 ° BT di luhureun khatulistiwa.<ref name="zarya">{{Cite web
| url = http://www.zarya.info/Diaries/Launches/Launches.php?year=2012#044
| title = 2012-044
==Ngapungkeun==
{{seealso|Ekspress MD2}}
Telkom-3 diapungkeun babarengan jeung [[Ekspress MD2]] ku rokét [[Proton-M]] jeung [[Briz-M]]bagéan luhur dina 6 Agustus 2012 jam 19:31 UTC. Satelit diapungkeun ti Lokasi [[Baikonur Cosmodrome Site 81|Site 81/24]] [[Baikonur Cosmodrome]] di [[Kazakhstan]]. Tilu tahap mimiti Proton diapungkeun luyu jeung anu diharepkeun sarta satelit anu némpél Briz-M dina bagéan luhur anu baris nransferna ka orbit geosynchronousgéosynchronous. Briz-M ngalakonan sauntuyan opat kali kabeuleum dina tahap ngapung pikeun ngalakonan hal ieu.Kahuruan anu katilu lilana 18 menit tapi mesin ninggalkeun / ngaleupaskeun satelit sanggeus 7 detik, ninggalkeun satelit di orbit anu henteu bisa dipaké.<ref name="zarya"/><ref name="spacesafety">{{Cite web
| url = http://www.spacesafetymagazine.com/2012/08/08/russian-satellite-launch-failure-eclipsed-mars-science-lab-success/
| title = Russian Satellite Launch Failure Leads to Proton Launch Suspension
| date = 2012-08-08
| publisher = Space Safety Magazine
}}</ref><ref name="zarya"/><ref name="zarya-prot">{{Cite web
| url = http://www.zarya.info/Gallimaufry/120707ProtonFailure.php
| title = Proton Launch Failure 2012 Aug 6
}}</ref>
 
ISS Reshetnev produsén Telkom-3 nyalabarkeun yén satelit aya dina kontrol kalayan panel surya dipanjangan tapi moal bisa dipaké pikeun tujuan anu dimaksud sabab aya di orbit anu salah. <ref name="reshetnev">{{Cite web
| url = http://www.iss-reshetnev.ru/?cid=news&nid=1542
| title = Работа со спутником TELKOM 3 на нерасчетной орбите
===Balukarna===
[[File:Ground track telkom 3 oct 12.jpg|thumb|[[Ground track]] of Telkom-3]]
Ieu téh kagagalan paluncuran kadua disebabkeun ku Briz-M dina waktu dua belas bulan minangka [[Ekspress-AM4]] anu leungit dina bulan Agustus 2011 alatan kasalahan komputer. <ref name="zarya-prot"/> Kagagalan paluncuran séjén kaasup tilu satelit [[GLONASS]] taun 2011 sarta panalungtikan Mars [[Fobos-Grunt]]. Kabéh paluncuran Proton-M dieureunkeun sarta kabéh Briz-M ditarik balik. ieu dipicu dina krisis di industri antariksa Rusia jeung Perdana Menteri Rusia [[Dmitry Medvedev]] pokna "Kami kaleungitan otoritas sarta miliaran rubel" alatan mindeng gagal paluncuran. Medvedev mingpin gempungan ngeunaan masalah ieu dina tanggal 14 Agustus 2012 sarta Presidenprésidén Vladimir Putin ngayakeun pasamoan dina masalah organisasi. Salah sahiji bongbolongan nyaéta yén [[Roscosmos]] bisa robah jadi hiji pausahaan anu sarupa jeung [[Rosatom]].<ref name="ria2gunter-tk3">{{Cite web
| url = http://space.skyrocket.de/doc_sdat/telkom-3.htm
| title = Telkom-3
| accessdate = 2012-10-14
| year = 2012
| publisher = Gunter's Space Page
}}</ref><ref name="gunter-tk3spacesafety"/><ref name="ria2">{{Cite web
| url = http://en.rian.ru/russia/20120809/175091738.html
| title = Medvedev to Name & Shame Failed Satellite Launch Officials
| date = 2012-08-09
| publisher = [[RIA Novosti]]
}}</ref><ref name="spacesafety"/><ref name="rt">{{Cite web
| url = http://rt.com/news/proton-rocket-emergency-situation-024/
| title = Two satellites lost: Proton rocket launch fails to deliver
| date = 2012-08-31
| publisher = Kremlin.ru
}}</ref><ref name="gunter-tk3">{{Cite web
| url = http://space.skyrocket.de/doc_sdat/telkom-3.htm
| title = Telkom-3
| accessdate = 2012-10-14
| year = 2012
| publisher = Gunter's Space Page
}}</ref><ref name="sattoday">{{Cite web
| url = http://www.satellitetoday.com/twitter/39337.html
 
[[File:Putin, Rogozin, Popovkin august 2012.jpeg|thumb|right|Présidén Russia [[Vladimir Putin]] jeung [[Roscosmos]] pupuhu [[Vladimir Popovkin]] (katuhu) sarta [[Dmitry Rogozin]] (kénca) dina hiji pasamoan dina masalah dina industri luar jomantara, Agustus 2012]]
Hiji panalungtikan dipigawé ku pupuhu [[Vladimir Popovkin]] sarta dipingpin ku O.P. Skorobogatov ti [[TsNIIMash]]. Dilaporkeun dina awal Agustus ku surat kabar Russia [[Kommersant]] yén kagagalan éta disababkeun ku kasalahan dina pipa bahan beuleum di Briz-M. Khrunichev Failure Review Oversight Board manggihan yén éta disababkeun ku komponén anu ruksak dina sistem tekanan hawa.<ref name="zarya-prot"/><ref name="ria">{{Cite web
| url = http://en.rian.ru/science/20120809/175088676.html
| title = Fuel Pipe to Blame for Proton Launch Failure - Source
| date = 2012-09-12
| publisher = Khrunichev
}}</ref><ref name="zarya-prot"/><ref name="ruspaceweb">{{Cite web
| url = http://www.russianspaceweb.com/proton_telkom3.html
| title = Telkom-3/Ekspress-MD2 launch failure
}}</ref>
 
Dina tanggal 16 Oktober 2012, Briz-M ngajelegur jadi dalapan puluh siki. <ref name="zarya2">{{Cite web
| url = http://www.zarya.info/blog/?p=140
| title = SpaceTrack Data Points to Briz-M Explosion Date/Time
| date = 2012-09-06
| publisher = Khrunichev
}}</ref> Proton-M mimiti deui pikeun paluncuran dina tanggal 14 Oktober, mawa [[Intelsat 23]]. Ieu geus ditunda ti Agustus alatan kagagalan paluncuran .<ref name="zarya-prot"/><ref name="spaceflight101">{{Cite web
| url = http://www.spaceflight101.com/intelsat-23-launch-updates.html
| title = Intelsat 23 on its Way to Orbit after successful Proton Launch
| date = 2012-10-14
| publisher = spaceflight101
}}</ref><ref name="zarya-prot"/>
 
==Référési==
{{Telkom Indonesia}}
 
[[CategoryKategori:2012 in spaceflight]]
[[CategoryKategori:Satellite launch failures]]
[[CategoryKategori:Spacecraft launched by Proton rockets]]
18.254

éditan