Iblis: Béda antarrépisi

2 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta (3)
m (Bot: Migrating 1 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q273101 (translate me))
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta (3))
'''Iblis''' nya étanyaéta tiap-tiap anu durhaka ti golongan [[jin]] hungkul lain ti golongan [[manusa]] atawa [[sato]].<ref name="Penerbit Narasi">Wikanjati, Argo.2010.Kumpulan Kisah Nyata Hantu di 13 Kota.Yogyakarta:Penerbit Narasi</ref> Jin dina [[Qur'an]], [[Alloh]] swt nyebutkeun sababaraha kali kecap jin.<ref name="Penerbit Narasi"/> Malahan mah aya hiji surat anu secara khusus ngabahas ngeunaan jin jeung dingaranan surat [[Al-Jin]].<ref name="Penerbit Narasi"/> Lamun dicindekkeun saliwat, bakal aya sababaraha hal anu bisa dipikanyaho tina [[Qur'an]] ngeunaan saha éta jin téh.<ref name="Penerbit Narasi"/>
 
* Jin diciptakeun ku [[Alloh]] tina [[seuneu]].<ref name="Penerbit Narasi"/>[[Alloh]] nyebutkeun yén éta jin diciptakeun tina [[seuneu]] anu kacida panasna, jeung disebutkeun dijieunna tina [[seuneu]] anu ngagedur<ref name="Penerbit Narasi"/>
 
''Dan Kami telah menciptakan jin sebelum dari api yang sangat panas''.<ref name="Penerbit Narasi"/>
''Dan Dia menciptakan jin dari nyala api''.<ref name="Penerbit Narasi"/>
 
* Jin aya anu muslim jeung aya anu henteu saluyu jeung dauhan [[Alloh]] nya étanyaéta<ref name="Penerbit Narasi"/> :
''Dan sesungguhnya di antara kami ada orang-orang yang saleh dan di antara kami ada yang tidak demikian halnya, adalah kami menempuh jalan yang berbeda-beda''.<ref name="Penerbit Narasi"/>
 
Conto jin muslim nya étanyaéta jin anu jadi [[tentara]] [[Nabi Sulaiman as]].<ref name="Penerbit Narasi"/> Saluyu jeung anu geus diterangkeun dina [[Qur'an]]<ref name="Penerbit Narasi"/>:
 
''Dan Kami telah menciptakan jin sebelum dari api yang sangat panas''.<ref name="Penerbit Narasi"/>
20.027

éditan