Béda révisi "Mozilla Firefox"

16 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: teh → téh (2), nyaeta → nyaéta (3), rea → réa, yen → yén , dipake → dipaké , ea → éa (2), Samemeh → saméméh
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: teh → téh (2), nyaeta → nyaéta (3), rea → réa, yen → yén , dipake → dipaké , ea → éa (2), Samemeh → saméméh)
| website = http://www.mozilla.com/firefox/
}}
'''Mozilla Firefox''' (ngaran aslina Phoenix jeung saterusna -pikeun saheulanan- dipikawanoh salaku Mozilla Firebird) nyaetanyaéta panyungsi web antar-platform haratis anu dimekarkeun ku Yayasan Mozilla jeung ratusan sukarelawan. Samemehsaméméh kaluar versi 1.0-na dina tanggal 9 November 2004, Firefox geus meunang pamapag anu hade pisan ti pihak media, kaasup ti Forbes jeung Wall Street Journal. [1] [2] Anu leuwih ti 5 juta unjalan (download) dina jero 12 poe mimiti rilisna jeung 6 juta nepi ka 24 November 2004, Firefox 1.0 jadi salah sahiji parabot lemes haratis, sumber-muka (open-source) anu panglobana dipakedipaké di antara pamake anu di imah. [3]
 
Ngaliwatan Firefox, Yayasan Mozilla mibanda tujuan pikeun ngamekarkeun panyungsi loka anu leutik, gancang, basajan, jeung kacida bisa dimekarkeun (misah tina Mozilla Suite anu leuwih badag). Firefox geus jadi fokus utama mekarna Mozilla babarengan jeung client e-mail Mozilla Thunderbird, jeung geus jadi gaganti Mozilla Suite salaku panyungsi resmi Yayasan Mozilla.
 
Di antara fitur populer Firefox nyaetanyaéta pakakas panghalang pop-up anu geus dipasang jeroeunana, jeung hiji mekanisme pamekar (extension) pikeun nambahan fungsionalitas panambah. Sok sanajan etaéta fitur-fitur tehtéh geus lila nyampak dina panyungsi-panyungsi lianna kayaning Mozilla Suite jeung Opera, Firefox mangrupa browser anu munggaran meunang pamapag sakitu lobana. Firefox ditargetkeun pikeun narik kurang leuwih 10% pangsa pasar Internet Explorer anu dikaluarkeun ku Microsoft (panyungsi pangpopulerna anu meunang bageanbagéan pasar anu badag (per 2004) nepi ka taun 2005, anu rereanareréana jalma pada nyarebut taun mulangna deui perang panyungsi. [4]
 
Firefox geus meunang pangajen salaku alternatif ti Internet Explorer ti saprak Explorer dikecam lantaran dituduh kurang tumaninah—pihak anu satuju kana etaéta anggapan nyebutkeun yenyén Explorer henteu nuturkeun standar Loka, ngagunakeun komponen ActiveX anu remen ngabahayakeun, jeung aya kahengker pelebah spyware jeung malware anu dipasangna—jeung kurangna fitur-fitur anu penting ceuk anggapan pamake Firefox. [5] Microsoft sorangan geus mere respon, majarkeuna tehtéh etaéta isu-isu kaamanan jeung fitur Explorer henteu kudu dipikarempan. [6].
 
Mozilla Firefox ayeuna geus nepi kana versi 2.0. dina versi 2.0, Mozilla mibanda bug (kahengker) nyaetanyaéta bakal "crash" lamun muka kacaloka (Web Page) anu kacida badag jeung mibanda JavaScript, tapi etaéta hal geus dibebener.
[http://www.pcworld.com/article/id,127739-c,mozilla/article.html]
 
== Referensi ==
* Goodger, Ben. (2004). [http://www.mozilla.org/projects/firefox/charter.html Mozilla Firefox Development Charter]. Retrieved September 22, 2004.
* KeatingKéating, Wick. (2004). [http://www2.cio.com/consultant/report2214.html Open source: Swimming with the tide]. In ''Consultants' Briefing''. Retrieved January 8, 2004.
 
== Tumbu luar ==
18.254

éditan