Béda révisi "Mesolitikum"

10 bita dipupus ,  4 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta (6), dimana → di mana
m
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta (6), dimana → di mana)
[[Gambar:Abri sous roche.jpg|thumb|300px|right|Abris sous roche imah di jaman mesolitikum]]
'''Mésolitikum''' nya étanyaéta jaman [[batu]] pertengahan, anu dimanadi mana harita [[manusa]]geus mikawanoh [[tatanén]].<ref name="sumber1">{{id}}[http://alumnisejarah.ucoz.com/publ/1-1-0-1=id Tradisi Sejarah Masyarakat Indonesia] (diaksés tanggal 20 November 2011) </ref>
Jaman Mésolitikum miboga ciri-ciri nya étanyaéta : Moro [[sato]] jeung ngala [[lauk]], ngamimitian hirup di hiji tempat saperti gua-gua /[[guha]](''Abris souc Roche'') atawa teu pundah-pindah, ninggalkeun runtah pawon (''kjokken moddinger''), geus maké pakakas saperti [[Kampak anu dikeupeul]] (''peble''),[[Kapak pondok]] (''Bache Courte'').<ref name="sumber1"/>
Nu kaasup kana kabudayaan mésolitikum nya étanyaéta :
*Kabudayaan ''Bacson-Hoabinh''<ref name="sumber1"/>
*Kabudayaan [[Bandung]]<ref name="sumber1"/>
*Kabudayaan [[Toala]] ( [[Sulawesi selatan]])<ref name="sumber1"/>
Tokoh anu nimukeunna nya étanyaéta [[P.V. Van Stein Callenfels]].<ref name="sumber1"/>
Sabot mangsa mésolitikum, nu nyicingan [[Indonésia]] geus mimitian hirup ku cara ngageugeuh sarta geus mimiti [[tatanén]] sacara basajan pikeun minuhan kaperluan kadaharan maranéhanana, iwal ti éta ogé pikeun nyumponan kaperluan hirup masarakat harita geus bisa moro [[sato]] sarta néwak [[lauk]]. <ref name="sumber2">{{id}}[http://siswa.univpancasila.ac.id/science/2010/11/25/b-zaman-batu-pertengahan-mesolitikum/=id Zaman Batu Pertengahan (mesolitikum)] (diaksés tanggal 20 November 2011) </ref>
Tempat ancik anu maranéhanana biasana di basisir (''kjokkenmoddinger'') sarta goa-goa (''abris sous roche'').<ref name="sumber2"/>
''Kjokkenmoddinger'' nya étanyaéta runtah pawon anu eusina siput, [[kerang]] sarta barang-barang hasil kabudayaan kawas [[kapak genggam]], kapanggih di sapanjang basisir wétan Pulo [[Sumatera]]. <ref name="sumber2"/>
''Abris sous roche'' nya étanyaéta goa nyarupaan ceruk batu karang anu dipaké [[manusa]] minangka tempat ancik. <ref name="sumber2"/>
Kapanggih diwewengkon [[Madiun]], [[Besuki]], [[Timor]] sarta [[Rote]]. <ref name="sumber2"/>
 
== Rujukan ==
18.254

éditan