Dogdog: Béda antarrépisi

1 bita dipupus ,  5 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta
Tidak ada ringkasan suntingan
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta)
[[Gambar:COLLECTIE TROPENMUSEUM Enkelvellige tonvormige trom TMnr 15-433.jpg|thumb|250px|right| Dogdog]]
 
'''Dogdog''' nya étanyaéta alat musik anu disadakeun ku cara ditakol ku leungeun, wangunna buleud panjang rada ngaleutikan ka bagian handapna.{{fact}} Dijieunna tina [[kai]] golondongan nu diliangan. Di wewengkon [[Banten]] mah disebutna ''dodod'', di [[Cisolok]] Sukabumi mah disebutna ''dogdog lojor''. Dogdog digunakeun dina pintonan [[réog]] atawa [[ogél]]. {{fact}}
 
{{pondok}}
 
[[Kategori:seniSeni Sunda]]
[[kategoriKategori:waditraWaditra tepak]]
20.027

éditan