Buka ménu utama

Parobahan

5 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa
}}
[[Gambar:Cy-map.png|thumb|right|210px|Peta Siprus]]
'''Républik Siprus''' nyaéta hiji nagara pulo di [[Laut Tengah]] bagian wétan, ±113  km di kiduleun [[Turki]] jeung 120  km di kuloneun [[Suriah]]. [[Ibu kota]]na Lefkosia ([[Nikosia]]). Kota penting lianna nyaéta Lemesos ([[Limassol]]), [[Larnaca]], [[Paphos]], Ammochostos ([[Famagusta]]), jeung [[Kyrenia]].
 
Ti taun [[1974]], di bagian kalér aya [[Républik Turki Siprus Kalér]], nu ngan diakuan ku Turki.
 
=== Saenggeus 1945 ===
Siprus, wanci masih mangrupakeunmangrupa jajahan Britania Raya, rék dibéréan ka [[Yunani]]. Tapi minoritas [[Turki]] nolak. Ahirna kompromi disatujuan jeung dina taun [[1959]] diwangun nagara Siprus merdéka. Tapi kadua pihak teu puas jeung ahirnya dina taun [[1974]] hiji kalompok nu mikahayangan pihijian jeung Yunani ngayakeun [[kudéta]] nu dibales jeung invasi Turki. Ti éta, Turki ngawasaan wewengkon kalér.
 
=== Anggota Uni Éropa ===
18.163

éditan