Béda révisi "Républik"

1 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta, eo → éo
m
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta, eo → éo)
{{Forms of government}}
 
'''Républik''' mangrupa hiji [[wangun pamaréntahan]] di nu mana rahayat, atawa sababaraha bagian signifikan tina, miboga kawasa ageung kana pamaréntahan jeung di mana pangeusi jabatan nagara dipilih liwat pamilu atawa dipilih liwat urang anu dipilih liwat pamilu.<ref>[[Montesquieu]], ''[[The Spirit of the Laws]]'' (1748), Bk. II, ch. 1.</ref><ref name="Britannica">{{cite encyclopedia|title=Republic|encyclopedia=Encyclopædia Britannica}}</ref> Dina jaman kiwari, définisi sederhana tina hiji républik nya étanyaéta hiji pamaréntahan di mana pupuhu nagarana sanés Raja/Ratu (atawa nu lian nu sipatna turun-tumurun).<ref name="WordNet">{{citation |title=republic |journal=WordNet 3.0 |publisher=Dictionary.com |accessdate=20 March 2009 |url=http://dictionary.reference.com/browse/republic}}</ref><ref name="M-W">{{cite encyclopedia|title=Republic|encyclopedia=Merriam-Webster|url=http://www.merriam-webster.com/dictionary/republic|accessdate=August 14, 2010}}</ref> Kecap ''républik'' sabenerna mah diturunkeun ti frasa basa [[Latin]] ''[[res publica]]'', nu bisa ditarjamahkeun "hubungan umum", jeung sok dipaké pikeun nyebut [[nagara]] anu ngagunakeun wangun pamaréntahan ieu.
 
==Tempo ogé==
*Martin van Gelderen & Quentin Skinner, eds., ''Republicanism: A Shared European Heritage'', v2, ''The Values of Republicanism in Early Modern Europe'', Cambridge: Cambridge U.P., 2002
* Frédéric Monera, ''L'idée de République et la jurisprudence du Conseil constitutionnel'' — Paris: L.G.D.J., 2004 [http://www.fnac.com/Shelf/article.asp?PRID=1601897&Mn=2&Ra=-1&To=0&Nu=2&Fr=3 Fnac], [http://www.lgdj.fr/rech_rapide.php?_Sess=c22f5de9dee93f9554d169596caad970&_Mots=monera&_TypeCode= LGDJ.fr]
*James Hankins, "Exclusivist Republicanism and the Non-Monarchical Republic," Political TheoryThéory 38.4 (August 2010), 452-482.
 
[[CategoryKategori:Wangun pamaréntahan|Republik]]
{{pulitik-stub}}
[[CategoryKategori:Républik|*]]
 
 
[[Category:Wangun pamaréntahan|Republik]]
{{pulitik-stub}}
[[Category:Républik|*]]
18.254

éditan