Béda révisi "Kampung Naga"

2 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: salasahiji → salah sahiji
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: salasahiji → salah sahiji)
 
==Adat==
Béda ti masarakat adat ilaharna, urang Kampung Naga mah campur jeung masarakat modéren, ngagem [[Islam]], tapi masih pengkuh miara adat karuhun. Dina hiji sisi masarakatna bisa narima kamodérenan kayaning ayana tipi, listrik, jeung sajabana, tapi dina sisi séjén maranéhna tetep nyepeng adat karuhunna (wangunan [[imah panggung]] tina anyaman [[awi]], hateup [[injuk]], miara leuweung, melak [[paré]] variétas lokal, jsb.). Numutkeun Ahman Sya, salah saurang guru besar UNSIL Tasikmalaya, pengkuhna masarakat Kampung Naga téh utamana mah dina hal taat hukum, gotong royong, jeung basajan (teu konsumtif).
 
Di antara upacara adat nu dilaksanakeun di Kampung Naga nyaéta:
 
==Objék wisata==
Kampung Naga mangrupa salasahijisalah sahiji objék wisata di Tatar Sunda nu loba dijugjug ku wisatawan jero jeung luar negri, rata-rata kana 40 rébuan urang per taun.
 
==Bacaan salajengna==
 
{{sunda-pondok}}
 
[[CategoryKategori:Kampung adat Sunda]]
18.254

éditan