Béda révisi "Ajén-P"

2 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: sejen → séjén
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: nyaeta → nyaéta, yen → yén (2), ea → éa using AWB)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: sejen → séjén)
Dina [[statistik]], '''nilai-p''' tina variabel random T nyaéta [[téori probabilitas|probabilitas]] Pr(T ≤ t<sub>observed</sub>) numana T bakal dianggap leuwih gede atawa sarua jeung nilai observasi t<sub>observed</sub>, dina kayaan [[null hypothesis]] dianggap bener.
 
Dina basa sejenséjén, anggapan yén null hypothesis sederhana ditolak lamun tes [[statistic]] ''T'' leuwih gede tinimbang nilai kritis ''c''. Kira-kira dina sabagéan kasus T nu di-observasi sarua jeung t<sub>observed</sub>. Mangka nilai-p tina T dina éta kasus probabiliti yén T bakal sarua atawa leuwih ti t<sub>observed</sub>.
<!--
The p-value does not depend on unobservable parameters, but only on the data, i.e., it is observable; it is a "statistic." In classical frequentist inference, one rejects the null hypothesis if the p-value is smaller than a number called the ''level'' of the test. In effect, the p-value itself is then being used as the test statistic. If the level is 0.05, then the probability that the p-value is less than 0.05, given that the null hypothesis is true, is 0.05, provided the test statistic has a continuous distribution. In that case, the p-value is [[sebaran seragam|uniformly distributed]] if the null hypothesis is true.
18.254

éditan