Béda révisi "Saroja"

2 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: bere → béré
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa (2) using AWB)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: bere → béré)
Daunna tumuwuh ka luhur, luhureun beungeutcai. Daun ngawangun [[bunderan]] tanpa potongan, rérégéan di bagian sisi, kalawan urat daun nu ngariung ka tengah daun. [[Garis tengah]] daun bisa ngahontal 60 cm. Beungeut daun ngandung lapisan [[lilin]] sahingga cai anu murag kana beungeut daun ngabentuk buleudan cai.
 
Kembangna boga garis tengah nepi ka 20 cm, boga [[warna]] [[bodas]] beresihbérésih, [[konéng]] atawa [[kayas]], kaluar tina gagang anu kuat nyongcolang di luhureun beungeut cai. Kembang mekar dina bulan [[Juli]] nepi ka [[Agustus]].
 
Aya sawatara rupa kultivar pikeun saroja jeung wangun sarta warna kembang anu rupa-rupa. Taraté (genus ''[[Nelumbo]]'') mangrupa lambang nagara [[India]].
18.254

éditan