Béda révisi "G-Spot"

4 bita dipupus ,  5 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa (3), yen → yén , mere → méré
Tidak ada ringkasan suntingan
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa (3), yen → yén , mere → méré)
 
'''Gräfenberg Spot''', mindeng disebut '''G-Spot''', nyaéta hiji daérah dina [[vagina]] nu gedéna saukuran kacang buncis<ref name="time1982"/>. Loba awéwé nu ngalaporkeun yén G-Spot mangrupa [[erogenous zone]] nu nalika dirangsang bakal nyababkeun hiji dorongan sahwat nu gedé, [[orgasme]] nu kacida kuatna sarta [[éjakulasi wanoja]].<ref name="Ladas">{{cite book |last=Ladas |first=AK |coauthors=Whipple, B; Perry, JD |title=The G-Spot and other discoveries about human sexuality |publisher=Holt, Rinehart, and Winston |location=New York |year=1982 |isbn=0440130409}}</ref> Gräfenberg Spot ilaharna aya dina sainci tepikeun ka tilu inci (2.5 to 7.6 &nbsp;cm) saluhureun pinding vagina béh hareup antara bukaan vagina jeung [[urétra]]<ref name="sex101"/> tur mangrupakeunmangrupa daérah sénsitif nu mangrupakeunmangrupa bagéan tina [[#prostat wanoja|prostat wanoja]].<ref name="the-clitoris.com">{{cite web |url=http://www.the-clitoris.com/f_html/ejacula.htm |title=Female Ejaculation, the G-Spot, and the Female Prostate Gland |work= |accessdate=2010-05-09}}</ref>
 
Sok sanajan G-Spot téh geus ditalungtik ti taun 1940-an,<ref name="TheNakedWoman"/> kahanteupanujuan tetep mucunghul aya ngeunaan aya henteuna G-Spot minangka hiji struktur, définisi katut lokasi nu béda ti nu liana.<ref name="Hines">{{cite web |url=http://www.drgspot.net/Hines.htm |title=The G-Spot: A modern gynecological myth |work= |accessdate=2010-05-09}}</ref><ref name="AJOG"/> Panalungtikan di Inggris taun 2009 British nyindekkeun yén ayana G-Spot téh henteu kabuktian tur kacida subjéktifna, nu ngan ukur dumasar kana kuisionér katut pangalaman pribadi.<ref name="BBC8439000"/> Aya ogé hipotésis yén G-Spot téh cenah mah mangrupakeunmangrupa papanjangan tina [[itil]] tur ieu pisan nu nyababkeun orgasme vagina.<ref name="Masters and Johnson">{{cite book |last=Federation of Feminist Women’s Health Centers |year=1991 |title=A New View of a Woman’s Body |publisher= Feminist Heath Press |pages=46 |isbn=0-929945-0-2}}</ref><ref name="O'Connell"/> Panalungtikan liana nu maké [[ultrasound]], geus manggihan bukti fisiologis ngeunaan G-Spot dina wanoja nu ngalaporkeun kungsi orgasme nalika saresmi.<ref name="Aquila"/><ref name="CNNreal"/>
 
[[Psikolog]] seksual mereméré perhatian yenyén wanoja bisa dianggap boga gangguan lamun henteu bisa manggihan G-Spot-na sorangan.<ref name="BBCGspotDetected">{{cite news |url=http://news.bbc.co.uk/2/hi/7254523.stm |title=BBC NEWS &#124; Health &#124; Female G spot 'can be detected' |format= |work=html |accessdate=2010-01-03 | date=2008-02-20}}</ref> Wanoja ngalakukeun prosedur [[bedah palastik]] nu disebut [[nguatkeun G-Spot]] pikeun nambahan sensitivitasna.<ref name="TheNakedWoman"/>
<!--
==Origin==
18.254

éditan