Béda révisi "HIPERMAN"

7 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: rea → réa, ngarupakeun → mangrupa
m (Bot: Migrating 8 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q2485762 (translate me))
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: rea → réa, ngarupakeun → mangrupa)
'''HIPERMAN''' (singketan tina kecap-kecap basa Inggris '''High Performance Radio Metropolitan AreaAréa Network''') nyaéta standar anu dijieun ku ''Broadband Radio Access Networks (BRAN) group'' anu aya dina jero organisasi ([[ETSI]]) pikeun nyadiakeun komunikasi tanpa kabel dina pita frékuénsi 2 - 11 [[Gigahertz|GHz]] di sakuliah Éropah jeung nagara lianna nu maké standar [[ETSI]]. HIPERMAN ngarupakeunmangrupa alternatif pikeun [[WiMAX]] (atawa standar [[IEEE 802.16]]) sarta téknologi [[Koréa]], [[WiBro]].
 
HIPERMAN dimaksudkeun pikeun nyadiakeun layanan DSL tanpa kabel pitarubak dina wilayah géografis anu lega. Frékuénsi anu digunakeun ku ieu téknologi nyaéta pita frekuensi handapeun 11  GHz (umumna pita frekuensi 3.5  GHz). HIPERMAN bakal optimal lamun digunakeun pikeun jaringan [[packet switched]], sarta bisa digunakeun pikeun layanan tetep jeung bagerak (nomadik), hususna dina lingkungan padumukan jeung pakantoran nu leutik.
 
==Tempo ogé==
*[http://ist-strike.org/public/STRIKE_WP7_RWTH_ComNets_IN_Int_007.pdf.pdf Hiperman standard performance analysis]
 
[[Kategori: Telekomunikasi]]
18.254

éditan