Buka ménu utama

Parobahan

2 bita ditambahkeun, 2 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: sejen → séjén
'''Aréa''' /aréa/ bisa ogé dihartikeun daerah atawa [[wilayah]] [[geografis]] anu digunakeun pikeun kaperluan husus, contona : leuweung [[dibukbak]] pikeun dijieun ''area'' pasawahan.<ref>[http://kbbi.web.id/area] kbbi: Ditempo 1 Agustus 2015</ref>
 
Bisa ogé mangrupa [[daerah]] [[pangukuran]] [[Dua-dimensi]] sajeroeun [[satuan]] [[persegi]] atawa pasekon, umpamana [[cm2]] atawa [[m2]]. Lega-na hiji daerah pasagi panjang tina sisi a jeung b nyaéta ab; wangun segi tilu ogé [[poligon]] sejenaséjéna bisa ditangtukeun ku ngagunakeun [[trigonometri]]. ''Area'' anu melengkung bisa ditangtukeun ngagunakeun [[kalkulus]] [[integral]].<ref>[http://www.encyclopedia.com/topic/area.aspx] Encyclopedia.com Ditempo 1 Agustus 2015</ref>
<ref>[http://www.math.com/tables/geometry/areas.htm] Formula area Ditempo 1 Agustus 2015</ref>
 
18.163

éditan