Béda révisi "Pasantrén"

7 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: Indonesia → Indonésia (7)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: oge → ogé , nyaeta → nyaéta, diantara → di antara (3), ea → éa using AWB)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: Indonesia → Indonésia (7))
*[[Prof. Nurkholish Madjid]] manten ([[Rektor Universitas Paramadina]])
*[[Dr. Din Syamsuddin]] (Sekretaris Umum [[Majelis Ulama Indonesia]] (MUI).
*[[KH. Abdurrahman Wahid]], salah saurang kyai kasohor, nyaéta manten [[Presiden Republik Indonesia]]. Anjeunna putra [[KH. Wahid Hasyim]], saurang kyai anu ogé inohong pergerakan kamerdekaan Indonésia jeung kugsi dua kali ngajabat Menteri Agama di Indonésia. Sawatara akina nyaéta [[KH. Hasyim Asy'ari]], saurang pahlawan nasional IndonesiaIndonésia jeung nu ngadegkeun [[Nahdlatul Ulama]], salah sahiji organisasi Islam panggedéna di Indonésia.
 
==Tingali ogé==
*(IndonesiaIndonésia) [[PPMI Assalaam]] - Solo IndonesiaIndonésia. Pupuhu PPMI Assalaam période 2007-2010, Drs. H. Ma'ruf Rohmat, nyaéta alumni[[Gontor]].
*[[Al Mu'min]] - pasantrén di [[Ngruki]] anu kawentar alatan pupuhuna, [[Abu Bakar Ba'asyir]] dituduh ilubiung dina konspirasi [[Bom Bali 2002]].
*[[Pasantrén Hidayatullah]]
2. ^ HS, Mastuki, El-sha, M. Ishom. Intelektualisme Pesantren, (Jakarta: Diva Pustaka, 2006), hal.1<br>
3. ^ Haedari, H.Amin. Transformasi Pesantren, (Jakarta: Media Nusantara, 2007), hal.3<br>
4. ^ Wahab, Rochidin. Sejarah Pendidikan Islam di IndonesiaIndonésia (Bandung: Alfabeta,CV, 2004) hal.153,154 <br>
5. ^ Hielmy, Irfan. Wancana Islam (ciamis:Pusat Informasi Pesantren,2000), hal. 120<br>
6. ^ Majalah Tajdid (ciamis:Lembaga Penelitian dan Pengembangan, 2009), hal. 358<br>
=== Warta luar===
• MyPesantren.com, Portal Jejaring Sosial Dunia Pesantren IndonesiaIndonésia<br>
• Pesantrennet.org, Portal jaringan pesantren IndonesiaIndonésia<br>
• Pesantren UII, Pesantren Universitas Islam IndonesiaIndonésia
 
{{pondok}}
18.254

éditan