Béda révisi "Kabupatén Karawang"

3 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: pamarentah → pamaréntah, Indonesia → Indonésia (2)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: oge → ogé , nyaeta → nyaéta (2), diantara → di antara, salasahiji → salah sahiji (2), dimana → di mana, Kalolobaan → lolobana, samemeh → saméméh)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: pamarentah → pamaréntah, Indonesia → Indonésia (2))
=== Industri ===
Karawang mangrupa salah sahiji kawasan industri di beulah wétan Jakarta, di antarana:
* Kawasan International Industry City [[KIIC]] anu ngawengku sababaraha pamarentahanpamaréntahan desa nyaéta Desa Wadas, Desa Sukaluyu, Desa Puseurjaya.
* Kawasan Surya Cipta di beulah kiduleun Karawang
* Kawasan Industri Kujang Cikampek [[KIKC]] beulah wetan Karawang.
 
== Sajarah ==
Kabupatén Karawang neundeun loba catatan sajarah. [[Rengasdengklok, Karawang|Rengasdengklok]] mangrupa tempat di mana [[Soekarno]]-[[Mohammad Hatta|Hatta]] dibawa ku para pamuda IndonesiaIndonésia saméméh Proklamasi Kamardekaan IndonesiaIndonésia tanggal [[16 Agustus]] [[1945]] jang ngarancang naskah proklamasi. Rengasdengklok mangrupa daerah anu ngamimitian ngibarkeun [[bendera]] merah putih. Kota Karawang ogé jadi inspirasi sastrawan [[Chairil Anwar]] nulis karya ''Antara Karawang-Bekasi''. Karawang ngadeg kaping [[14 Séptémber]] [[1633]].
 
{{JaBar}}
18.254

éditan