Béda révisi "Adam Malik"

2 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
→‎Kahirupan Rumaja: Ngarapihkeun éjahan, replaced: periode → périodeu
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: diantara → di antara, kusabab → ku sabab (2), salasaurang → salah saurang (3) using AWB)
m (→‎Kahirupan Rumaja: Ngarapihkeun éjahan, replaced: periode → périodeu)
Dina umur 20 taun, Adam jadi salah saurang pangbaladah ngadegna [[kantor berita]] [[Antara]] anu kantorna di Jalan Pinangsia 38, [[Jakarta Kota]].<ref name="dua"/> Ku modal hiji [[méja]] tulis kolot, hiji [[mesin tik]] kolot, jeung hiji [[mesin ronéo]] kolot ngédarkeun berita ka sawatara surat kabar nasional. Saméméhna, anjeunna geus mindeng nulis di [[koran]] [[Pelita Andalas]] jeung [[Majalah]] [[Partindo]].<ref name="dua"/>
 
Di zaman [[Jepang]], Adam aktif ngagerilya barengan gerakan [[pamuda]] dina merjoangkeun [[kamerdikaan]].<ref name="dua"/> Ngawakilan kelompok [[pamuda]], Adam minangka pamingpin Komite Van Aksi, kapilih jadi Pupuhu III [[Komite Nasional Indonésia Pusat]] (KNIP) periodepériodeu [[1945]]-[[1947]] anu tugasna nyiapkeun susunan pamaréntahan. Lian ti éta, Adam Malik nyaéta pangadeg tur anggota [[Partéy Rahayat]], pangadeg [[Partéy Murba]], jeung anggota [[parlemen]].<ref name="dua"/>
==Karir di Pamaréntahan==
Taun 50-an katompérnakeun, Adam Malik aktif di pamaréntahan jadu duta besar luar biasa jeung ngawasa sagemblengna pikeun [[Uni Soviet]] jeung [[Polandia]].<ref name="dua"/> ku sabab kamampuan diplomasina, anjeunna jadi pupuhu [[Delegasi Indonésia]] dina parundingan [[Indonésia]]-[[Walanda]], pikeun masrahkeun [[Irian Kulon]]. Sanggeus kitu anjeunna ngajabat minangka ''Menteri Koordinator Pelaksana Ekonomi Terpimpin'' taun [[1965]].<ref name="dua"/>
18.254

éditan