Béda révisi "Kahitna"

Taya parobahan ukuran ,  3 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: è → é
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta (5), ea → éa, Kusabab → ku sabab, Kulantaran → ku lantaran)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: è → é)
Sajarah ayana Kahitna dimimitian nalika taun [[1983]], [[Yovie Widianto]] nyieun band anu ngaranna [[Coops Rhythm Section]]<ref name="sumber1" />.Lolobana anu jadi anggota band éta jadi [[Indonesia 6]], [[Ruth Sahanaya]] jeung Kahitna<ref name="sumber1" />. ku sabab ayana bébédaan ''idealisme'', [[Yovie Widianto]] tungtungna ngundurkeun diri tina grup [[Coops Rhythm Section]] anu satuluyna nyieun grup ''KAHITNA''<ref name="sumber1" />. Nalika mimiti ayana [[vokalis]] Kahitna nyaéta [[Trie Utami]] anu kiwari nyanyi sorangan<ref name="sumber1" />.Tapi dina kamekaranana Kahitna ngalaman gunta-ganti anggota nepi ka jiga ayeuna nyaéta [[Yovie Widianto]] ([[piano]], [[keyboard]]),[[Mario Ginanjar]] ([[vokalis]]),[[Hedi Yunus]] ([[vokalis]]),[[Carlo Saba]] ([[vokalis]]),[[Dody Isnaini]] ([[bass]]),[[Harry Suhardiman]] ([[perkusi]]),[[D. Bambang Purwono]] ([[keyboard]]),[[Budiana Nugraha]] ([[drum]]),[[Andrie Bayuaji ]]([[gitar]]<ref name="sumber1" /><ref name="sumber2">[http://erydjava.com/kahitna-biografi KAHITNA Biografi](diakses 4 Desmber 2011)</ref>.
 
Dina musikna Kahitna loba ngaluarkeun lau anu temana cinta bari ngadumaniskeun unsure-unsur [[jazz]], [[pop]], [[fusion]], [[latin]] malah [[étnik]]<ref name="sumber1" />. Album anu pernah dirilis di antarana nya ètaéta, Cerita Cinta [[1994]], Cantik [[1996]], Sampai Nanti [[1998]], Permaisuriku [[2000]], The Best Of Kahitna (kompilasi,[[2002]]), Cinta Sudah Lewat [[2003]] jeung Soulmate [[2006]]<ref name="sumber1" />.
==Diskografi==
1. "Cerita Cinta" [[1994]]<ref name="sumber1" /><br />
18.254

éditan