Béda révisi "Informasi Fisher"

5 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: Konsep → Konsép (2), meter → méter (3)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: oge → ogé , nyaeta → nyaéta (6), make → maké , ngarupakeun → mangrupa (16), yen → yén (5), dipake → dipaké (3), ea → éa, kusabab → ku sabab, kabeh → kabéh (2), bebas → bébas (4),...)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: Konsep → Konsép (2), meter → méter (3))
Dina [[statistik]], '''informasi Fisher''' ''I''(θ), nyaéta [[information|informasi]] [[variabel acak]] nu bisa diobservasi mawa kanyaho ngeunaan parameterparaméter nu teu ka observasi θ nu gumantung kana [[probability distribution]] ''X'', mangrupa [[score (statistics)|score]] [[varian]]. Sabab skor [[expectation]] nyaéta nol, bisa dituliskeun salaku
 
:<math>
Informasi Fisher saterusna mangrupa ekspektasi kuadrat tina skor. Variabel random mawa informasi Fisher nu luhur nu ngakibatkeun nilai mutlak skor ogé jadi luhur (inget yén skor ekspektasi nyaéta nol).
 
KonsepKonsép ieu dipaké keur ngahargaan ka ahli genetis jeung statistikawan [[Ronald Fisher]].
 
Catetan yén informasi nu dihartikeun di luhur lain fungsi tina observasi sabagéan, salaku variabel ''X'' geus ngabogaan ''average''. KonsepKonsép informasi gampang dipaké keur ngabandingkeun dua metoda observasi dina proses random nu sarua.
 
Informasi saperti nu geus dihartikeun di luhur bisa ditulis dina bentuk
bisa katempo yén dumasar kana ekspektasi, saprak mangrupa varian bolak balik tian jumlah ''n'' Bernoulli variabel random.
 
Dina kasus paramete &theta; mangrupa nilai vektor, informasi mangrupa harti-positip tina matriks, nu dihartikeun sametersaméter dina parameterparaméter ruang; akibatna [[differential geometry]] dipaké dina ieu topik. Tempo [[Fisher information metric]].
 
[[Kategori:Statistika]]
18.254

éditan