Béda révisi "Koma"

5 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
m
→‎Pamakéan jeung Panempatan Tanda Koma: Ngarapihkeun éjahan, replaced: diantara → di antara, kusabab → ku sabab (2), sejen → séjén
Tidak ada ringkasan suntingan
m (→‎Pamakéan jeung Panempatan Tanda Koma: Ngarapihkeun éjahan, replaced: diantara → di antara, kusabab → ku sabab (2), sejen → séjén)
 
==Pamakéan jeung Panempatan Tanda Koma==
# Tanda koma dipaké diantaradi antara unsur-unsur dina hiji pajéntréan atawa pawilangan.<ref name="Hiji">Divisi Akademik Bintang Pelajar. Suplemen PTN Favorit: IPS. Bogor: Bintang Pelajar. 2008</ref>
#::Misalna:
#:::Simkuring meuli [[kertas]], balpén, jeung patlot
#::Misalna:
#:::Simkuring téh tos badé angkat, namung kabujeng breg hujan.
# Tanda koma dipaké ditukangeun kecap atawa ébréhan panghubung antarkalimah nu aya dina awal kalimah. Kaasup ogé dijerona '''kusababku sabab kitu''', '''kumargi kitu''', '''jadi''', '''ti nimbang kitu''', jsb.<ref name="Hiji" />
#::Misalna:
#:::......Kusababku sabab kitu, urang kedah ati-ati.
# Tanda Koma dipaké pikeun misahkeun kecap saperti '''o''', '''nya''', '''wah''', '''aduh''', '''euleuh''' tina kecap séjén nu aya dina sakalimahna.<ref name="Hiji" />
#::Misalna:
#:::Wah, kacida pisan!
# Tanda koma dipaké pikeun misahkeun petikan langsung tina bagéan sejenséjén dina sakalimahna.<ref name="Hiji" />
#::Misalna:
#:::“Padahal mah ku uing gé geus dibeunyeurbéaskeun pan,” kocap Udin
18.254

éditan