Béda révisi "Gunung Rinjani"

19 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: oge → ogé , nyaeta → nyaéta, make → maké , ea → éa, kalolobaan → lolobana, Indonesia → Indonésia (2)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: oge → ogé , nyaeta → nyaéta, make → maké , ea → éa, kalolobaan → lolobana, Indonesia → Indonésia (2))
| First ascent = | Easiest route =
}}
'''Gunung Rinjani''' nyaetanyaéta hiji [[gunung seuneuan]] aktip di [[Indonesia]] nu perenah di Pulo [[Lombok]]. Luhurna 3,726 m (12,224  ft), mangrupa gunung pangluhurna kadua di IndonesiaIndonésia. Bitu munggaran kajadian September [[1847]]. Bitu panganyarna [[1 Oktober]] [[2004]]. Gunung seuneuan ieu sarta [[situ kawah]]na ([[Segara Anak]]), ditangtayungan ku ayana [[taman nasional]] nu ngadeg taun [[1997]]. [[Kaldéra]]na nu oval 6  km ka 8.5  km sabageannanasabagéannana dieusian ku situ nu katelah Segara Anak (kurang leuwih 2000m di saluhureun hambalan beungeut cai sagara sarta diperkirakeun jerona antara 200 m tepi ka 300 m); kaldera ieu ogeogé boga cai mancer panas. Bitu gunung ieu taun 1994, 1995, jeung 1996 ngawangun congcot leutik, Gunung Baru (kurang leuwih 2300 m di saluhureun hambalan beungeut cai sagara) dina tengah-tengah kaldera sarta [[lava]] nu ngalir tina kajadian bitu ieu asup kana situ.
 
Dataran luhur guunung Rinjani mangrupa [[leuweung]] sarta kalolobaannanalolobananana can dikokolakeun. Dataran handapna mah geus dipelakan. [[Paré]], [[kadelé]], [[kopi]], [[bako]], [[kapas]], [[kayu manis]], jeung [[panili]] mangrupa pepelakan nu tuwuh dina taneuh subur di pulo ieu.
 
<gallery>
Image:Rinjani volcano satellite.jpg|Panempoan Gunung Rinjani makemaké infrabeureum kelir, Mei 1992
Image:Map indonesia volcanoes.gif|Peta gunung seuneuan di IndonesiaIndonésia
</gallery>
 
* [http://volcano.und.nodak.edu/vwdocs/volc_images/southeast_asia/indonesia/lombok.html Gambar satelit ti nodak.edu]
 
{{DEFAULTSORT:Rinjani}}
{{Gunung di Indonesia}}
 
{{DEFAULTSORT:Rinjani}}
[[Kategori:Stratovolcano]]
[[Kategori:Gunung seuneuan aktip]]
18.254

éditan