Béda révisi "Sebaran seragam"

3 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: meter → méter (2), gede → gedé
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: bebas → bébas (2), sejen → séjén (2))
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: meter → méter (2), gede → gedé)
== Kasus kontinyu ==
 
Dina kasus kontinyu, sebaran seragam disebut ogé '''sebaran bujursangkar''' sabab bentuk tina fungsi densiti probabiliti (tempo di handap). Hal ieu di-parameterisasiparaméterisasi ku nilai pangleutikna jeung panggedenapanggedéna tina kaseragaman-sebaran [[random variable]] nu dicokot nyaéta ''a'' jeung
''b''. [[Probability density function]] sebaran seragam nyaéta:
 
Waktu digawe maké probabiliti, karasa mangpaatna keur nga-run percobaan saperi dina simulasi komputer. Loba [[programming language]] nu ngabogaan kamampuan keur nyaruakeun [[Pseudorandom number sequence|pseudo-random numbers]] nu epektip kasebar dumasar kana standar sebaran seragam.
 
Lamun ''u'' mangrupa nilai sampel tina standar sebaran seragam , mangka nilai ''a'' + (''b'' - ''a'')''u'' nuturkeun sebaran seragam nu di-parameterisasiparaméterisasi ku ''a'' jeung ''b'', saperti nu dijelaskeun di luhur. Transpromasi séjénna bisa digunakeun keur nyaruakeun sebaran statistik séjénna tina sebaran seragam (tempo ''pamakean'' di handap)
 
=== Pamakean sebaran seragam ===
18.254

éditan