Béda révisi "Panas"

1 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: Beda → béda
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: energi → énérgi (5) using AWB)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: Beda → béda)
Panas pindah ti wewengkon suhu luhur ka wewengkon suhu pendék. Sakumna objek ([[barang]]) ngabogaan [[energi internal]] anu nyambung kalawan pindahna teu tangtu ti [[atom|atom-atom]] atawa [[molekul]]na.
 
''Energi internal'' ieu "[[directly proportional]]" ka suhu barang. Sabot dua barang kalawan suhu béda ngarendeng, maranéhanana baris tukeuran énérgi internal nepi ka suhu kadua barang kasebut saimbang. Jumlah énérgi anu disalurkeun nyaéta jumlah énérgi anu nukeur. Kasalahan umum pikeun nyaruakeun panas sarta énérgi internal. Bedanabédana nyaéta panas dihubungkeun kalawan tukeuran énérgi internal sarta gawé anu dipigawé ku ''sistem''. Pangarti béda ieu diperlukeun pikeun ngartikeun [[hukum kahiji termodinamika]].
 
Radiasi [[inframerah]] mindeng dihubungkeun kalawan panas, alatan objek dina suhu rohangan atawa diluhurna baris [[emisi spontan|memancarkeun radiasi]] lolobana ''terkonstentrasi'' dina "band" inframerah-tengah. (tempo [[banda hideung]]).
18.254

éditan