Béda révisi "Kabupatén Tangerang"

Taya parobahan ukuran ,  5 tahun yang lalu
m
→‎Geografi: Ngarapihkeun éjahan, replaced: sahingga → antukna, gede → gedé
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa (2), nyaeta → nyaéta (3), ea → éa (2), kalolobaan → lolobana, pamarentah → pamaréntah (2))
m (→‎Geografi: Ngarapihkeun éjahan, replaced: sahingga → antukna, gede → gedé)
 
==Geografi==
Sabagéan gedegedé wewengkon Tangerang mangrupa dataran handap. [[Walungan Cisadané]], walungan pangpanjangna di Tangerang, ngalir ti kidul tur ngamuara ka [[Laut Jawa]].
 
Tangerang mangrupa wewengkon perkembangan Jakarta. Sacara umum, Kabupaten Tangerang bisa dikelompokkeun jadi tilu wewengkon kamekaran, nyaéta:
* Puseur Pertumbuhan Teluk Naga, ayana di wewengkon basisir, fokus utamana industri pariwisata alam jeung bahari, industri maritim, perikanan, pertambakan, jeung palabuan.
 
Sabagéan pangeusi Tangerang lolobananana digarawe di Jakarta. Sababaraha perumahan mibanda fasilitas lengkep, sahinggaantukna jadi ''kota mandiri''; di antarana nu kasohor nyaéta: [[Bumi Serpong Damai]], [[Lippo Karawaci]], jeung [[CitraRaya]].
 
==Babagian administratif==
18.254

éditan