Béda révisi "HIPERMAN"

4 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: frekuensi → frékuénsi (2)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: rea → réa, ngarupakeun → mangrupa)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: frekuensi → frékuénsi (2))
 
'''HIPERMAN''' (singketan tina kecap-kecap basa Inggris '''High Performance Radio Metropolitan Aréa Network''') nyaéta standar anu dijieun ku ''Broadband Radio Access Networks (BRAN) group'' anu aya dina jero organisasi ([[ETSI]]) pikeun nyadiakeun komunikasi tanpa kabel dina pita frékuénsi 2 - 11 [[Gigahertz|GHz]] di sakuliah Éropah jeung nagara lianna nu maké standar [[ETSI]]. HIPERMAN mangrupa alternatif pikeun [[WiMAX]] (atawa standar [[IEEE 802.16]]) sarta téknologi [[Koréa]], [[WiBro]].
 
HIPERMAN dimaksudkeun pikeun nyadiakeun layanan DSL tanpa kabel pitarubak dina wilayah géografis anu lega. Frékuénsi anu digunakeun ku ieu téknologi nyaéta pita frekuensifrékuénsi handapeun 11 GHz (umumna pita frekuensifrékuénsi 3.5 GHz). HIPERMAN bakal optimal lamun digunakeun pikeun jaringan [[packet switched]], sarta bisa digunakeun pikeun layanan tetep jeung bagerak (nomadik), hususna dina lingkungan padumukan jeung pakantoran nu leutik.
 
==Tempo ogé==
18.254

éditan