Béda révisi "Pulo Jawa"

1 bita dipupus ,  4 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: sahingga → antukna, yuta → juta
m (→‎Manusa: Ngarapihkeun éjahan, replaced: kusabab → ku sabab using AWB)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: sahingga → antukna, yuta → juta)
|pangeusi=91.269.528 (1980)
}}
'''Pulo Jawa''' téh hiji [[pulo]] di di gugusan [[kapuloan Sunda]], [[Indonésia]], nu mangrupa pulo pangpadetna di sakuliah dunya (tempo [[daptar pulo dumasar populasi]]). Legana [[1 E11 m²|132.000 km pasagi]] kalawan 114 yutajuta pangeusi (864 jalma per km²), mun mangrupa nagara mandiri mah bakal jadi nagara kadua pangpadetna sadunya. Pulo Jawa mangrupa lemah cai pikeun pituin pikeun [[urang Sunda]] jeung [[urang Jawa|Jawa]].
 
== Géografi ==
Ku dipilihna [[Jakarta]] jadi ibukota, pulo Jawa jadi puseur kagiatan politik jeung ékonomi Indonésia. Ka dieunakeun, alatan teu walatrana pangwangunan, antara puseur dayeuh jeung pilemburan téh jungkrangna beuki lega. Dayeuh-dayeuh jadi puseur kabeungharan, sedengkeun pilemburan di pulo Jawa tetep sangsara.
 
Sacara nasional, kanyataan jungkrang laju pangwangunan téh jadi masalah, sahinggaantukna loba nu boga angen-angen hayang mindahkeun ibukota ka wewengkon nu leuwih tengah sacara nasional, misalna ka [[Kalimantan]], kalawan harepan pangwangunan bisa leuwih walatra sa-[[Nusantara]].
 
== Budaya ==
18.254

éditan