Béda révisi "Magma"

2 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: beda → béda (2)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: kabeh → kabéh)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: beda → béda (2))
 
'''Magma''' nyaéta babatuan cair nua aya dina jero [[kamar magma]] di sahandapeun [[intip bumi|pabeungeutan bumi]]. Magma di [[bumi]] mangupakeun leyuran [[silika]] nu [[hawa]]na luhur tur kompleks sarta mangrupa asal tina sakabéh [[batuan beku]]. Magma aya dina [[tekenan]] anu luhur nu kadang-kadang mah sok muncrat kaluar ngaliwatan bagian nu muka tina [[gunung seuneuan]] dina wangun aliran [[lava]] sarta bituna gunung seuneuan.
 
Hasil tina bituna gunung seuneuan ieu ngandung leyuran [[gas]] nu henteu nepi ka intip bumi. Magma ngumpul dina kamar magma nu mencil dina handapeun intip bumi sarta ngandung komposisi nu bedabéda-bedabéda dumasar tempat magma éta ayana.
 
== Tumbu luar ==
18.254

éditan