Béda révisi "Kécap"

Taya parobahan ukuran ,  3 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: è → é
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta (6), ambéh → sangkan (3) using AWB)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: è → é)
 
''' Kécap''' nyaéta ngaran deeungeun sangu anun éncér saperti cai, warnana cikopi lekoh, di jieunna tina [[kacang kedelé]] jeung rasana aya nu asin aya nu amis.<ref name="kamus Basa Sunda1">RA,Danadibrata.Gawè bareng PT Kiblat Buku Utama jeung Universitas Padjadjaran.Bandung 2006.Halaman 329</ref>
Aya sabaraha pengertian yén kécap téh nyaéta cairan hasil [[ferméntasi]] bahan [[nabati]] atawa [[héwani]] anu miboga [[protéin]] luhur di jero larutan [[uyah]]. KècapKécap boga warna coklat kolot, kaangseu has, rasa asin sarta bisa ngasedapkeun rasa masakan. Bahan baku kecap nyaéta [[kedelé]] atawa lauk rucah. Anu panglobana dikokolakeun jadi kécap nyaéta [[kedelé]].<ref name="internet2">{{id}}[http://www.iptek.net.id/ind/warintek/?mnu=6&ttg=6&doc=6c10](Diakses tanggal 17 oktober 2011)</ref>
 
==Bahan==
18.254

éditan