Buka ménu utama

Parobahan

1 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: Republik → Républik using AWB
'''Hong Kong'''<ref>Hong Kong mindeng ditulis ''Hongkong'' dina teks Basa Inggris heubeul. The [[Hong Kong Government]] officially adopted the current form on [[3 September]] [[1926]] (Hongkong Government Gazette, Notification 479, 3 September 1926). While the names of most cities in the People's Republic of China are [[romanization|romanised]] into English using [[pinyin]], the official English name is ''Hong Kong'' rather than ''Xiānggǎng'' (See [[Pronunciation of Hong Kong]]).</ref> ({{zh-c|c=[[wiktionary:香|香]][[wiktionary:港|港]]}}), ngaran resmina '''Wewengkon Administratif Husus Hong Kong''' <small><nowiki>[</nowiki>[[Pronunsiasi Hong Kong|pronunsiasi]]<nowiki>]</nowiki></small>, nyaéta salah sahiji tina dua [[Wewengkon Administratif Husus di Républik Rahayat Cina|wewengkon administratif husus]] di [[Republik Rahayat Cina]] (RRC), hijina deui nyaéta [[Macau]]. Wewengkon ieu ngampar di beh wetan [[Delta Walungan Mutiara]], wawatesan jeung propinsi [[Guangdong]] di beh kaler nyanghareupan [[Sagara Cina Kidul]] di beh wetan, kulon jeung kidulna. Dimimitian ku jadi palabuan dagang saprak [[abad ka-19]], Hong Kong kiwari geus mekar jadi [[Puseur Finansial|puseur finansial]].
 
Hong Kong tadina mangrupa [[crown colony|jajahan makuta]] [[Karajaan Ngahiji]] ti saprak taun 1842 tepikeun ka [[dialihkeunnana kedaulatan Hong Kong|dialihkeun kedaulatannana]] ka RepublikRépublik Rahayat Cina taun 1997. [[Sino-British Joint Declaration]] katut [[Hukum Dasar Hong Kong]] netepkeun yén Hong Kong lumaku kalayan [[Entitas otonom|otonomi]] sahanteuna tepi ka taun 2047, lima puluh taun sanggeus alihan. Kalayan kawijakan "[[sanagara, dua sistim]]", [[Central People's Government|Pamarentah Rahayat Puseur]] tanggung jawab kana pertahanan teritori katut urusan luar nagri, sedengkeun Hong Kongna sorangan ngaropéa [[Sistim hukum Hong Kong|sistim hukum]], [[police force|angkatan kapulisian]], [[sistim moneter]], [[Béa cukéy (pajeg)|kawijakan béa cukéy]], [[kawijakan imigrasi]], jeung [[delegasi]] keur organisasi jeung acara internasional.
 
== Rengking internasional ==