Béda révisi "Masjid Saint Petersburg"

3 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: pamarentah → pamaréntah, meter → méter (2), sahingga → antukna, gede → gedé using AWB
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa, wae → waé , ea → éa using AWB)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: pamarentah → pamaréntah, meter → méter (2), sahingga → antukna, gede → gedé using AWB)
[[Image:Mosque SPB.jpg|thumb|300px|Masigit Saint Petersburg]]
'''Masjid Saint Petersburg''' ({{lang-ru|Санкт-Петербу́ргская мече́ть}}), nalika munggaran dibukana taun [[1913]], harita mah mangrupa [[masjid]] panggedenapanggedéna di [[Eropa]], [[munara]]na waé luhurna 48 meterméter sarta [[momolo]]na 39 meterméter. Masjid ieu aya di puseur karaméan [[St Petersburg]], sahinggaantukna momolo biruna bisa katempo kalayan sampurna ti Walungan Trinitas nu ngaliwatan [[Neva]]. Masjid ieu bisa nampung lima rebu urang [[jamaah]].
 
Batu munggarannana digolerkeun taun [[1910]] keur ngeling-ngeling ulang taun pamarentahanpamaréntahan [[Alim Khan|Abdul Ahat Khan]] nu ka-25 di [[Bukhara]]. Harita, komunitas [[Muslim]] di puseur kota Rusia leuwih ti 8.000 urang. Struktur ieu geus diperhitungkeun pikeun bisa nampung jalma nu sakitu lobana. [[Arsiték]]na, [[Alexander von Gogen]] nyonto masjid ieu siga [[Gur-e Amir]], [[jaratan]] [[Tamerlane]] di [[Samarkand]]. Pangwangunannana rengse taun [[1921]].
 
Nalika ibadah, para jamaah dibagi dumasar jenis kelamin; [[wanoja]] di lantéy hiji, [[lalaki]] mah di lantéy dasar. Masigit ieu ditutup keur jamaah ti taun [[1940]] nepi ka taun [[1956]].