Béda révisi "Dongéng"

1 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
→‎Conto Dongéng Pamuk: Ngarapihkeun éjahan, replaced: Gede → gedé using AWB
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta (29), diantara → di antara, ea → éa, Kabeh → kabéh, warsih → taun (6) using AWB)
m (→‎Conto Dongéng Pamuk: Ngarapihkeun éjahan, replaced: Gede → gedé using AWB)
Tumenggung Jagabaya reujeung 60 anggota pasukanana anu dikirimkeun ti Pakuan ka Cirebon, henteu nyaho kehadiran pasukan Demak di ditu. Jagabaya teu berdaya nyanghareupan pasukan gabungan Cirebon-demak anu jumlahna pohara badag. Sanggeus berunding, pamustunganana Jagabaya menghamba sarta asup Islam.
Kajadian éta membangkitkan kaambek Sri Baduga. Pasukan badag geura-giru disiapkeun pikeun narajang Cirebon. Tapi pengiriman pasukan éta bisa dicegah ku Purohita (pendeta pangluhurna) keraton Ki Purwa Galih. [Cirebon nyaéta wewengkon warisan Cakrabuana (Walangsungsang) ti mitohana (Ki Danusela) sarta wewengkon sakurilingna diwarisi ti akina Ki Gedenggedéng Tapa (Ayah Subanglarang).
 
Cakrabuana sorangan dinobatkan ku Sri Baduga (saméméh jadi Susuhunan) minangka pangawasa Cirebon jeung gelar Sri Mangana. Alatan Syarif Hidayat dinobatkan ku Cakrabuana sarta ogé masih incu Sri Baduga, mangka ékol pembatalan penyerangan éta bisa ditarima ku pangawasa Pajajaran].