Béda révisi "FOMA"

2 bita dipupus ,  4 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: sahingga → antukna (2) using AWB
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: kalolobaan → lolobana)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: sahingga → antukna (2) using AWB)
 
'''FOMA''', anu mangrupa singketan tina kecap-kecap basa Inggris '''Freedom of Mobile Multimedia Access''', mangrupa ngaran merek pikeun layanan [[3G]] anu ditawarkeun ku operator telepon mobil Jepang [[NTT DoCoMo]].
 
FOMA mangrupa layanan [[3G]] [[W-CDMA]] munggaran di dunya mangsa disadiakeun dina taun [[2001]]. FOMA bisa nyambung jeung [[UMTS]], boh ngaliwatan tumbu radio boh ngaliwatan séntral kartu [[USIM]], sahinggaantukna méré sababaraha pilihan pikeun [[roaming]] global: boh ''handset''na ganti atawa henteu. Lantaran layanan mobil di Jepang umumna leuwih maju manan lolobana nagara lianna, contona ''FeliCa-i-mode Wallet Phones'', layanan data mobil [[i-mode]] jeung sajabana, mangka pikeun narima layanan FOMA sagemblengna pamaké layanan téh kudu ngagunakeun ''handset'' Jepang.
 
Awalna mah ''handset'' FOMA sifatna keur coba-coba sarta diajengkeun keur para pamaké awal sahinggaantukna terminalna geredé jeung waktu hirup bateréna singkat sarta jaringan anu kawengku ngan kota-kota gedé hungkul. Hal ieu lumangsung salila 1-2 taun sarta para pamaké awal lolobana para ''profesional'' industri komunikasi.
 
Kira-kira bulan Maret 2004, kalayan wewengkon layanan anu ampir sanagara, kaasup setasiun karéta jero taneuh (subway) katut jero wangunan-wangunan gedé, sarta ku ditawarkeunana seri ''handset'' DoCoMo 900i, FOMA nyieun torobosan ngalakukeun panjualan massal. Mimiti tanggal [[29 September]] [[2007]], langganan FOMA geus leuwih ti 40 juta.<ref>{{cite web |url=http://www.nttdocomo.com/pr/2007/001367.html |title=3G FOMA Subscribers Exceed 40 Million |accessdate=[[October 3]] [[2007]]|date=[[October 2]] [[2007]]|publisher=[[NTT DoCoMo]]}}</ref>