Béda révisi "Fernando Alonso"

3 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
→‎Karir: Ngarapihkeun éjahan, replaced: eleh → éléh, maneh → manéh using AWB
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: teh → téh , mangrupakeun → mangrupa, oge → ogé (3), nyaeta → nyaéta, yen → yén , diantara → di antara, ea → éa (8), eo → éo, Salasahiji → salah sahiji, dimana → di mana, ngelehkeun →...)
m (→‎Karir: Ngarapihkeun éjahan, replaced: eleh → éléh, maneh → manéh using AWB)
 
== Karir ==
Alonso tos ngamulai babalapan ti yuswa 3 taun. Di 1988 manehnamanéhna mulai masuk ka gokart professional. Anu bertahan sampai taun 1998. Di 1999 Alonso ngalih ka Nissan Championship, dan langsung janten jawara di musim perdanana. Taun 2000 Alonso ngalih ka F3000 Internasional (ayeuna namina janten GP2). Bergabung sareng tim Astromega, Alonso sempet naek podium jawara di sirkuit Spa.<ref name="alonsof1fbio">{{cite web | title = Who's Who: Fernando Alonso | publisher = F1Fanatic.co.uk | year = 2006 | url = http://www.f1fanatic.co.uk/f1-information/whos-who/whos-who-a/fernando-alonso/ | accessdate =2006-01-07}}</ref>
 
Taun 2001 Alonso ditarik lebet ka Formula 1 ku tim Minardi di yuswa 19 taun.<ref>{{cite news| title = Minardi snap up Alonso| publisher = BBC.co.uk| url = http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/motorsport/1160082.stm| date = 08/02/2001| accessdate = 13 Desember 2008}}</ref> Waktos eta, namina elehéléh jauh dibandingkeun Kimi Raikkonen atanapi Juan Pablo Montoya. Sapanjang musimna ogé Alonso gagal metik poin hiji pun, tapi sanajan kitu, bakat alusna kacium ku bos Renault, Flavio Briatore. Briatore lantas ngajakan Alonso gabung ka Renault di 2002 sabagai test driver, sareng janji bakal narik anjeunna janten pembalap regular upami panampilanna di 2002 alus.<ref>{{cite journal |last=Cooper |first=Steve |year=2007 |month=September |title=The hunter becomes the haunted |journal=Autosport |volume=189 |issue=10 |pages=p.39}}</ref>
Musim 2003 Alonso balik deui ka F1 sabagai pembalap, anjeunna ngagentoskeun [[Jenson Button]] anu ngalih ka BAR-Honda. Kejutan demi kejutan dipaparkeun ku Alonso sapanjang musim, di antarana pole position termuda di GP Malaysia, sareng kameunangan di GP Hungaria. Bahkan di Hungaria, Alonso ngéléhkeun [[Michael Schumacher]] anu kasebutkeuna Raja F1.