Kong Hu Cu: Béda antarrépisi

1 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
m
→‎Kronologi dumasar taun: Ngarapihkeun éjahan, replaced: maneh → manéh using AWB
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: diditu → di ditu, salasaurang → salah saurang)
m (→‎Kronologi dumasar taun: Ngarapihkeun éjahan, replaced: maneh → manéh using AWB)
* Umur 35 taun manéhna indit ka nagri Qi alatan di nagri Lu lumangsung karaman sarta Raja ngorana Lu Zhao Gong kabur ka nagri Qi. Mangsa harita nagri Qi diparéntah ku Raja Ngora Qi Jing Gong jeung Perdana Mantrna Anu Ying atawa Yan ping Zhong anu kaceluk pinter.
* Umur 36 taun manéhna balik ka nagri Lu sarta neruskeun ngatik murid-muridna.
* Umur 51 taun nepi ka 55 taun manehnamanéhna aktif dina pamaréntahan anu mangsa harita Raja Ngorana nyaéta Lu Ding Gong. Manéhna kungsi nyekel kalungguhan Walikota Zhong Dou sarta Mantri Pakasaban Umum. Kalungguhan anu pangluhurna sarta pamungkas nyaéta minangka Perdana Mantri ngarangkep Mantri Kahakiman (Da Si Kou).
* Umur 56 taun dina poé Atuh Zhi ninggalkeun nagri Lu sarta ngamimitian pangumbaraanana ka rupa-rupa nagara minangka Tian Zhi Mu Duo (Genta Rohani Pangéran). Tian (Pangéran Anu Maha Esa) geus ngutus manéhna jadi Nabi Sagala Mangsa, Anu Pepek, Badag sarta Sampurna (Ji Da Cheng). Manéhna ngumbara leuwih kurang 13 taun.
* Taun 483 SM Li atawa Bo Yu, anakna maot