Béda révisi "Sebaran seragam"

24 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: numana → nu mana (3), Metoda → métodeu (7)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: meter → méter (2), gede → gedé)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: numana → nu mana (3), Metoda → métodeu (7))
:<math>F(x)={1\over N}\sum_{i=1}^N\theta(x-x_i)</math>
 
numananu mana Héavyside [[step function]] &theta;(''x'') mangrupa CDF tina degenerate sebaran dina ''x'' = 0.
 
== Kasus kontinyu ==
(b - a)/&radic;12.
 
Sebaran ieu bisa dipaké keur susunan nu leuwih kompleks tinimbang interval. Lamun ''S'' mangrupa susunan Borel positip, ukuran ''terhingga'', sebaran probabiliti seragam dina ''S'' bisa dihusukeun ku nyebutkeun yén pdf nyaéta nol diluar ''S'' sarta sacara angger sarua jeung 1/''K'' dina ''S'', numananu mana ''K'' ukuran Lebesgue tina ''S''.
 
=== Standar sebaran seragam ===
Sanajan sebaran seragam teu ilahar kapanggih di alam, sabagéanna bisa dipaké keur sampling tina sebaran acak.
 
Metodamétodeu nu geus ilahar nyaéta [[inverse transform sampling method]], nu maké [[cumulative distribution function]] (CDF) tina target variabel random. Metodamétodeu ieu kacida ngabantu dina pagawéan tioritis. Saprak simulasi maké metodamétodeu ieu merlukeun ''inverting'' CDF tina variabel target, metodamétodeu alternatipna geus dibagi keur kasus numananu mana CDF teu dipikanyaho dina bentuk raket. Salah sahiji metodanamétodeu na nyaéta [[rejection sampling]].
 
[[Sebaran normal]] mangrupa conto penting mangsa metodamétodeu ''inverse transform'' teu episien. Sanajan kitu, éta mangrupa metodamétodeu eksak, [[Box-Muller transformation]], nu maké ''inverse transform'' keur konversi dua [[random variable]] seragam bébas ka dua [[sebaran normal]] random variabel bébas.
 
[[Kategori:Probability distributions]]
18.254

éditan