Béda révisi "Lagu Kabangsaan Apganistan"

m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: hade → hadé
(Gambar National_anthem_of_Afghanistan.ogg dipiceun kusabab di hapus ti Commons ku INeverCry)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: hade → hadé)
 
}}
'''Lagu Kabangsaan Apganistan''' ({{lang-ps|{{Nastaliq|ملی سرود}}}} - Milli Surood"; {{lang-fa|{{Nastaliq|سرود ملی}}}} - "Surood-e Milli") diadopsi jeung dibéwarakeun sacara resmi dina Méi 2006.<ref>[http://www.afghan-web.com/politics/currentconstitutiondaripashto.pdf Constitution of Afghanistan in Dari and Pashto]</ref><ref>[[:ps:ملي سرود|The Page about national anthem from Wikipedia in Pashto]]</ref> Dumasar kana pasal 20 ti [[Konstitusi Apganistan]], "[[Lagu kabangsaan]] [[Apganistan]] kedah maké basa Pastun jeung nyebutkeun "[[Takbir|Gusti Maha Ageung]]" ogé jeung ngaran-ngaran [[Grup étnis di Apganistan|étnisitas di Apganistan]]."<ref>[http://president.gov.af/english/constitution.mspx Office of the President - The Constitution of the Islamic Republic of Afghanistan]</ref> Rumpakana dikarang ku Abdul Bari Jahani jeung musikan ku komposer, Babrak Wassa.
<br style="{{clear:both;">}}
 
==Rumpaka jeung tarjamahan==
این کشور همیشه تابان خواهد بود <br>مثل آفتاب در آسمان کبود<br>در سینهٔ آسیا <br>مثل قلب جاویدان
|
in keshvar hamishe taban khadekhadé bood<br>mesl aftab dar aseman kabood<br>dar sinaٔ asia<br>mesl ghalb javidan
|-
!colspan="5" bgcolor="lightgreen" |Stanza kalima
{{Nationalanthemsofasia}}
 
[[CategoryKategori:Lagu Apganistan]]
[[CategoryKategori:Lambang Nasional Apganistan]]
[[CategoryKategori:Lagu kabangsaan]]
18.254

éditan