Béda révisi "Jayadrata"

1 bita dipupus ,  5 tahun yang lalu
m
ngarapihkeun éjahan
Tidak ada ringkasan suntingan
m (ngarapihkeun éjahan)
 
[[Gambar:COLLECTIE TROPENMUSEUM Wajangpop voorstellende Jayadrata TMnr 3582-94.jpg|thumb|Rupa wayang kulit Jayadrata]]
'''Jayadrata''' (Sansekerta: जयद्रथ; Jayadratha) nyaéta salah sahiji [[inohong]] dina wiracarita ''[[Mahabarata]]''.<ref name="dua">{{id}}[http://jayadratha.ts.web.id/ind/1931-1821/Jayadratha_32542_stie-thamrin_jayadratha-ts.html Jhayadrata] </ref> Manéhna nyaéta hiji [[raja]] ti [[Karajaan Sindhu]] anu nikah ka [[Dursala]], adi awéwé kurawa.<ref name="hiji">{{id}}[https://www.wattpad.com/74161327-kisah-tokoh-tokoh-mahabharata-jayadrata Kisah Tokoh-Tokoh Mahabharata] </ref> Jayadrata mangrupa inohong penting dina paéhna Abimanyu.<ref name="dua"/> Manéhna ngahalangan para ksaatria Pandawa nalika nyalametkeun Abimanyu.<ref name="dua"/> Sabab paéhna Abimanyu, Arjuna usaha dék maéhan Jayadrata.<ref name="dua"/> Nepi ka dina Bharatayuda poé ka opat belas, Jayadrata gugur ku Arjuna.<ref name="dua"/>
 
==Referensi==
 
{{pondok}}
 
[[Kategori:Mahabarata]]
18.254

éditan