Béda révisi "Elba"

4 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
→‎top: ngarapihkeun struktur
m (Bot: Migrating 65 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q45328 (translate me))
m (→‎top: ngarapihkeun struktur)
[[Gambar:Tuscan archipelago.png|thumb|250px|Maneuhna Elba di Italia]]
'''Elba''' nyaéta salasahiji [[pulo]] di [[Toscana]], [[Italia]], 20  km ti kota [[Grosseto]]. Pulo ieu mangrupakeun pulo panggedéna di [[Semenanjung Toscana]], sarta mangrupakeun pulo panggedéna katilu di Italia. Elba jeung pulo lianna di semenanjung eta ([[Pianosa]], [[Capraia]], [[Montecristo]], [[Giglio]] jeung [[Giannutri]]) ditangytayungan di Taman Nasional Semenanjung Toscana.
 
Pulo ieu dibagi jadi dalapan ''komun'': kota ibu kota [[Portoferraio]], [[Campo nell'Elba]], [[Capoliveri]], [[Marciana]], [[Marciana Marina]], [[Porto Azzurro]], [[Rio Marina]] jeung [[Rio nell'Elba]].
 
Kaisar [[Perancis]] [[Napoleon Bonaparte]] dipiceun ka Elba nalika dilengserkeun (munggaran), nginspirasian sabaet [[palindrom]] nu kasohor: "Able was I ere I saw Elba."
18.254

éditan