Béda révisi "Mozilla Firefox"

2 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: hade → hadé, poe → poé
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: mere → méré)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: hade → hadé, poe → poé)
 
| website = http://www.mozilla.com/firefox/
}}
'''Mozilla Firefox''' (ngaran aslina Phoenix jeung saterusna -pikeun saheulanan- dipikawanoh salaku Mozilla Firebird) nyaéta panyungsi web antar-platform haratis anu dimekarkeun ku Yayasan Mozilla jeung ratusan sukarelawan. saméméh kaluar versi 1.0-na dina tanggal 9 November 2004, Firefox geus meunang pamapag anu hadehadé pisan ti pihak media, kaasup ti Forbes jeung Wall Street Journal. [1] [2] Anu leuwih ti 5 juta unjalan (download) dina jero 12 poepoé mimiti rilisna jeung 6 juta nepi ka 24 November 2004, Firefox 1.0 jadi salah sahiji parabot lemes haratis, sumber-muka (open-source) anu panglobana dipaké di antara pamake anu di imah. [3]
 
Ngaliwatan Firefox, Yayasan Mozilla mibanda tujuan pikeun ngamekarkeun panyungsi loka anu leutik, gancang, basajan, jeung kacida bisa dimekarkeun (misah tina Mozilla Suite anu leuwih badag). Firefox geus jadi fokus utama mekarna Mozilla babarengan jeung client e-mail Mozilla Thunderbird, jeung geus jadi gaganti Mozilla Suite salaku panyungsi resmi Yayasan Mozilla.
18.254

éditan