Béda révisi "Informasi Fisher"

7 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: numana → nu mana (2), kriteria → kritéria, metoda → métodeu , migunakeun → ngagunakeun
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: Konsep → Konsép (2), meter → méter (3))
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: numana → nu mana (2), kriteria → kritéria, metoda → métodeu , migunakeun → ngagunakeun)
</math>
 
numananu mana ''f'' mangrupa [[probability density function]] variabel random ''X''.
Informasi Fisher saterusna mangrupa ekspektasi kuadrat tina skor. Variabel random mawa informasi Fisher nu luhur nu ngakibatkeun nilai mutlak skor ogé jadi luhur (inget yén skor ekspektasi nyaéta nol).
 
Konsép ieu dipaké keur ngahargaan ka ahli genetis jeung statistikawan [[Ronald Fisher]].
 
Catetan yén informasi nu dihartikeun di luhur lain fungsi tina observasi sabagéan, salaku variabel ''X'' geus ngabogaan ''average''. Konsép informasi gampang dipaké keur ngabandingkeun dua metodamétodeu observasi dina proses random nu sarua.
 
Informasi saperti nu geus dihartikeun di luhur bisa ditulis dina bentuk
Hal ieu ku sabab jumlah varian dua variabel random bébas mangrupa jumlah éta varian. Hal ieu nuturkeun yén informasi dina ukuran sampel random ''n'' nyaéta ''n'' kali dina ukuran hiji sampel(lamun éta observasi bébas).
 
Informasi ieu disaratkeun ku [[sufficiency (statistics)|sufficient statistic]] nyaéta sarua jeung sampel ''X''. Ieu geus katempo ku maké kriteriakritéria faktorisasi Fisher keur kacukupan statistis. Lamun ''T(X)'' cukup keur &theta;, mangka
 
:<math>
</math>
 
(numananu mana ieu kasus sabab ''h''(''X'') mangrupa &theta;) bébas sarta harti keur informasi information dibérékeun di luhur. Leuwih umum, lamun ''T=t(X)'' mangrupa [[statistic]], mangka
 
:<math>
::<math>=\frac{n}{\theta(1-\theta)}</math>
 
Garis kahiji sakadar ngahartikeun informasi; kadua migunakeunngagunakeun kanyataan kandungan informasi dina kacukupan statistik saru jeung éta sampel sorangan; garis katilu ngan perluasan watesan [[logarithm|log]] (jeung ngaleungitkeun konstant), kaopat jeung kalima ngan proses diferensiasi wrt ''&theta;'', kagenep ngagantikeun ''a'' jeung ''b'' ku ekspektasina , sarta katujuh ngarupakaeun manipulasi aljabar.
 
Hasil kabéhannana, nyaéta
18.254

éditan