Béda révisi "Ajén-P"

1 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: numana → nu mana
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: sejen → séjén)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: numana → nu mana)
Dina [[statistik]], '''nilai-p''' tina variabel random T nyaéta [[téori probabilitas|probabilitas]] Pr(T ≤ t<sub>observed</sub>) numananu mana T bakal dianggap leuwih gede atawa sarua jeung nilai observasi t<sub>observed</sub>, dina kayaan [[null hypothesis]] dianggap bener.
 
Dina basa séjén, anggapan yén null hypothesis sederhana ditolak lamun tes [[statistic]] ''T'' leuwih gede tinimbang nilai kritis ''c''. Kira-kira dina sabagéan kasus T nu di-observasi sarua jeung t<sub>observed</sub>. Mangka nilai-p tina T dina éta kasus probabiliti yén T bakal sarua atawa leuwih ti t<sub>observed</sub>.
18.254

éditan