Béda révisi "Kintetsu"

1 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
→‎Sajarah: Ngarapihkeun éjahan, replaced: modern → modérn
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: oge → ogé , nyaeta → nyaéta, rea → réa, ngarupakeun → mangrupa, yen → yén , dipake → dipaké , ea → éa (8), samemeh → saméméh, sejen → séjén)
m (→‎Sajarah: Ngarapihkeun éjahan, replaced: modern → modérn)
 
 
==Sajarah==
Dina [[16 Séptémber]] [[1910]], {{nihongo|Nara Kido Co., Ltd.|奈良軌道|Nara Kidō|}} ngadeg, tur dingaranan {{nihongo|''Osaka Electric Railway Co., Ltd.''|大阪電気軌道|Ōsaka Denki Kidō|extra=Daiki (大軌)}} sabulan saanggeusna. Daiki ngarengsekeun Torowongan Ikoma tur mimiti ngoperasiokeun jalur antara Osaka jeung Nara (now the [[Kintetsu Nara Line]]) dina tanggal [[30 April]] [[1914]]. Jalur modernmodérn Kashihara, Osaka, jeung Shigi dibuka dina taun 1920-an, diteruskeun ku Jalur Kyoto (babarengan jeung [[Keihan Electric Railway]]). Daiki ngadegkeun {{nihongo|''Sangu Kyuko Electric Railway Co., Ltd.''|参宮急行電鉄|Sangū Kyūkō Dentetsu|extra=Sankyu (参急)}} dina [[1927]], nu babarengan {{nihongo|''Ise Electric Railway Co., Ltd.''|伊勢電気鉄道|Ise Denki Tetsudō}} dina [[15 Séptémber]] [[1936]].
<!--
In [[1938]], Daiki teamed up with {{nihongo|''Kansai Kyuko Railway Co., Ltd.''|関西急行電鉄|Kansai Kyūkō Dentetsu|extra=Kankyu (関急)}} to operate the first private railway service from Osaka to Nagoya. Sankyu bought Kankyu on [[January 1]], [[1940]] and continued the service on its own. Then Sankyu consolidated {{nihongo|Yoro Electric Railway Co., Ltd.|養老鉄道|Yōrō Tetsudō}} on [[August 1]]. Daiki consolidated Sankyu on March 15, 1941 and was renamed ''Kansai Kyuko Railway Co., Ltd.''
18.254

éditan