Béda révisi "Téori probabilitas"

1 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: numana → nu mana
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngarupakeun → mangrupa, yen → yén using AWB)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: numana → nu mana)
'''Téori probabilitas''' mangrupa élmu [[matematik]] ngeunaan [[probabilitas]] atawa kamungkinan.
 
Matematikawan mikirkeun yén probabiliti salaku angka dina interval tina 0 ka 1 keur nangtukeun "kajadian" numananu mana bener-bener kajadian atawa henteu kajadian dina bentuk acak. Probabilitas <math>P(E)</math> nangtukeun kajdian <math>E</math> dumasa kana [[aksioma probabilitas]].
<!--
The probability that an event <math>E</math> occurs ''given'' the known occurrence of an event <math>F</math> is the '''[[conditional probability]]''' of <math>E</math> '''given''' <math>F</math>; its numerical value is <math>P(E \cap F)/P(F)</math> (as long as <math>P(F)</math> is nonzero). If the conditional probability of <math>E</math> given <math>F</math> is the same as the ("unconditional") probability of <math>E</math>, then <math>E</math> and <math>F</math> are said to be [[statistical independence|independent]] events. That this relation between <math>E</math> and <math>F</math> is symmetric may be seen more readily by realizing that it is the same as saying
18.254

éditan